ערוץ Syria TV המשדר מטורקיה ומזוהה עם השלטון החדש במדינה, פרסם היום (חמישי) תיעוד רחפן בו נצפה בסיס חיל האוויר הרוסי באזור לטקיה שבסוריה. "חמיימים" הוא למעשה הבסיס המשמעותי ביותר של רוסיה במזרח התיכון, יחד עם נמל טרטוס המשמש את הצי הרוסי.
בסיס "חמיימים" נמצא בצמוד לשדה התעופה האזרחי של לטקיה, באזור החוף הסורי. בימים האחרונים צבא רוסיה פינה לבסיס כוחות רבים שהיו פרוסים בבסיסים בצפון סוריה. בחודש ספטמבר האחרון הותקף באותו בסיס מחסן תחמושת בתקיפה המיוחסת לישראל, שגררה ביקורת חריפה מגורמים רוסים.
השליח המיוחד של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לענייני סוריה, אלכסנדר לברנטייב, אמר כי בסיס "חמיימים" לא משמש את איראן לאספקת נשק לחיזבאללה. "אני משוכנע שזה לא קורה", אמר לברנטייב בריאיון לסוכנות "ריא נובוסטי", והוסיף כי כל מטען המגיע לבסיס עובר בדיקה על ידי חיילי צבא רוסיה.
כלי תקשורת אופוזיציוניים בסוריה דיווחו לפני כחודש כי מטוס של חברת התעופה Mahan Air האיראנית עשה את דרכו מאיראן אל הבסיס הצבאי הרוסי "חמיימים". לפי הדיווחים, על המטוס נאסר לנחות במקום והוא שב לאיראן. האירוע התרחש לאחר תקופה בה נחתו בבסיס כמה מטוסים מאיראן, שנשאו סיוע הומניטרי לפליטים לבנונים בשטח סוריה.
חברת התעופה האיראנית המדוברת נתונה לסנקציות מצד ארצות הברית ומדינות מערביות נוספות בגין מתן שירותים למשמרות המהפכה במרחבי המזרח התיכון.
