המפלגה הנוצרית-הדמוקרטית בגרמניה (CDU), שצפויה על פי כל הסקרים להרכיב את הממשלה הבאה במדינה לאחר הבחירות שיתקיימו בחודש פברואר, מתכוונת להוביל הפסקה מיידית של קליטת מהגרים לא-חוקיים למדינה. כך דיווחה אתמול (שישי) סוכנות הידיעות הגרמנית DPA.
בימים אלו עומלים ב-CDU ובמפלגת האחות הבווארית, האיחוד הנוצרי-חברתי (CSU), על כתיבת מצע בחירות. טיוטת מצע הבחירות של המפלגה הנוצרית הדמוקרטית שהגיעה לידי סוכנות הידיעות הגרמנית מציגות קביעה לפיה, אדם שיכנס לגרמניה ממדינה אחרת החברה באיחוד האירופי או מאזור שנגן, ויהיה מעוניין להגיש בקשה למקלט - יסורב כבר בגבולות.
מדיניות ההגירה של המפלגה הנוצרית הדמוקרטית זכתה בטיוטת המצע לכותרת "עצירת הגירה בלתי חוקית" וכוללת שמונה נקודות. הטיוטה אומרת בין היתר כי גרמניה זקוקה בעיקר לעובדים מיומנים באמצעות הגירה חוקית ושההגירה הבלתי חוקית כיום גוברת על יכולתה של המדינה לשלב את המהגרים בתחומה.
למעשה, החוק של האיחוד האירופי קובע כי על כל מדינה החברה באיחוד לטפל בבקשות הגירה של מהגרים שנכנסים לגוש האירופי דרכה. אולם, לגרמניה גבול ימי מצומצם יחסית - בים הבאלטי - דבר אשר מצמצם אפשרות הכניסה אליה שלא דרך מדינה נוספת.
מי שפתחה את גבולותיה של גרמניה לפליטים הייתה יושבת ראש המפלגה הנוצרית-הדמוקרטית וקנצלרית גרמניה לשעבר אנגלה מרקל. כעת, בין היתר לאחר קואליציית המרכז-שמאל הנוכחית, בראשות הסוציאל-דמוקרטים של הקנצלר אולף שולץ, התעלמה במידה רבה מהפצרות של עיריות וגופים ציבוריים לשינוי מהותי במדיניות ההגירה - ה-CDU משנה כיוון.
השינוי במדיניות האירופית בנוגע לפליטים בא לידי ביטוי גם במדינות נוספות. כך למשל, על רקע נפילת משטר אסד, קנצלר אוסטריה קארל ניהאמר הציע אתמול בחשבון ה-X שלו מענק בונוס של 1,000 אירו עבור מהגרים סורים השוהים במדינה ושיסכימו לשוב לארצם. ניהאמר ציין את החשיבות שאזרחי סוריה ישובו אליה כדי לבנות אותה מחדש. ניהאמר הוסיף שהשעה את תהליכי מקלט מתמשכים לסורים שהגיעו למדינה.
עוד בנושא