סערה באסטוניה: האקדמיה האסטונית לאומנויות, מוסד אקדמי המוביל במדינה בתחום האומנות הודע על הפסקת כל שיתופי הפעולה עם מוסדות אקדמיים בישראל כולל העברת קורסים על ידי מרצים מישראל ותוכניות לחילופי סטודנטים.
על פי הדיווחים תקשורת האסטונית, המוסד האקדמי קיים קשרים ענפים על מכללת שנקר וכעת שיתוף פעולה זה ייפסק. רקטור האקדמיה האסטונית למדעים מארט קאלם נימק את הצעד ב"אווירה שאינה מתאימה לשיתוף פעולה עם ישראל". לדבריו: "מרבית המוסדות להשכלה בתחום האומנות באירופה נהגו בדרך דומה".
לאחר פרסום ההחלטה התעוררה סערה במדינה הבלטית. שרת החינוך קריסטינה קאלאס אמרה כי היא מציעה למוסד לשקול מחדש את ההחלטה. לדבריה: "אנחנו ממשיכים בשיתוף פעולה עם ישראל בין היתר גם בתחום החינוך. יש בישראל אוניבסיטאות ברמה גבוהה מאוד ושיתוף פעולה כזה חייב להימשך".
גם מועצת המנהלים של המוסד הציעה לרקטור לבחון מחדש את ההחלטה להטיל חרם אקדמי על ישראל.
