באמצעות חימוש מדויק: ארה"ב חיסלה את מנהיג דאעש במזרח סוריה

עם חימוש מדויק: ארה"ב חיסלה את מנהיג דאעש במזרח סוריה
לפי הסנטקום, התקיפה בוצעה באזור שנשלט בעבר ע"י משטר אסד וסוריה, ויחד עם מנהיג ארגון הטרור חוסל פעיל נוסף בארגון. "לא נאפשר לדאעש לנצל את המצב בסוריה", אמר מפקד פיקוד מרכז בצבא ארה"ב
מחבר רם ברנדס וגיא מעיין מחבר רם ברנדס וגיא מעיין
Getting your Trinity Audio player ready...
דאעש
דאעש צילום: AP

פיקוד מרכז בצבא ארצות הברית הודיע היום (שישי) כי חיסל את מנהיג דאעש, אבו יוסף "מחמוד", במחוז דיר א-זור שבמזרח סוריה. לדברי האמריקנים, התקיפה בוצעה באזור שנשלט בעבר על ידי צבא אסד וצבא רוסיה, והיא התרחשה אתמול באמצעות חימוש מדויק, כאשר יחד עם מנהיג דאעש חוסל פעיל נוסף בארגון.

בהודעת הצבא האמריקני נכתב כי "תקיפה אווירית זו היא חלק מהמחויבות המתמשכת של סנטקום, יחד עם שותפים באזור, לשבש ולדרדר מאמצים של טרוריסטים לתכנן, לארגן ולבצע התקפות נגד אזרחים ואנשי צבא מארצות הברית, בעלות בריתנו ושותפינו ברחבי האזור".

לא נאפשר לדאעש לנצל את המצב הנוכחי בסוריה ולהתגבש מחדש. לדאעש יש כוונה להוציא ממעצר יותר מ-8,000 פעילי דאעש המוחזקים במתקנים בסוריה. אנו נכוון באגרסיביות למנהיגים ופעילים אלה, כולל אלה המנסים לנהל פעולות מחוץ לסוריה", אמר הגנרל מייקל אריק קורילה, מפקד הסנטקום.

פגישת המשלחת האמריקנית עם מנהיג המרד הסורי

בכירה במשרד החוץ האמריקני, ברברה ליף, נפגשה עם עם אחמד א-שרע, אבו מוחמד אל-ג'ולאני, מנהיג המרד וראש "הייאת תחריר א-שאם" והצהירה כי ארצות הברית לא תממש את הפרס בשווי 10 מיליון דולרים על ראשו של אל-ג'ובאני. 

לדבריה, קביעת ההחלטה לפרס על ראשו הייתה "החלטת מדיניות בהתאם לדיונים עם הייאת תחריר א-שאם לגבי האינטרסים של ארצות הברית". כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס. 

לפי דובר משרד החוץ האמריקני, גם המשלחת הדיפלומטית האמריקנית נפגשה עם אל-ג'ולאני ובערוץ "אל-ערבי" דווח כי הפגישה הביאה ל"הבנות משותפות ובעלות פוטנציאל קונסטרוקטיבי".

עוד דווח ברויטרס שראשי המשלחת נפגשו גם עם נציגי החברה האזרחית הסורית, וחברי קהילות שונות. על פי הדיווח, המשלחת דנה עם הייאת תחריר א-שם בעקרונות הליך המעבר בסוריה, באירועים באזור ובההכרח להיאבק בדאעש. הצוות פעל גם בסוגיית הנעדרים האמריקנים בסוריה, בהם אוסטין טייס.

לפי ערוץ אל-ג'זירה, במהלך השיחה של המשלחת האמריקנית עם בכירים במשטר החדש בדמשק, הצדדים דנו בהוצאת ארגון הטרור מרשימה בארצות הברית, לצד הסרת כל הסנקציות שהוטלו על סוריה בזמן ממשל אסד, ובכללם "חוק קיסר".

כמו כן, זמן קצר לאחר הפגישה, נודע כי בוטלה מסיבת העיתונאים של המשלחת עקב "סיבות בטחוניות". לכן, במקום הצהרה מתוקשרת, תתקיים מסיבת עיתונאים וירטואלית, באמצעות האינטרנט. 

הפופולריים