שריפות ענק בקליפורניה: כ-50 אלף תושבים פונו מבתיהם

שריפות ענק בקליפורניה: כ-50 אלף תושבים פונו מבתיהם
אלפי כבאים נלחמים בלהבות שמשתוללות על שטח של עשרות אלפי דונמים. כוחות הכיבוי נמצאים במצוקת כוח אדם ומסרו כי אין ביכולתם להשתלט על השריפות 
מחבר נתן גוטמן מחבר נתן גוטמן
Getting your Trinity Audio player ready...
שריפות ענק בקליפורניה, ינואר 2025
שריפות ענק בקליפורניה, ינואר 2025 צילום: אי-פי

כ-50 אלף תושבים באזור לוס אנג'לס התבקשו לפנות את בתיהם באופן מיידי עם התפשטות שריפות הענק באזור, שפרצו הלילה (רביעי) באזור פאסיפיק פאליסיידס. החשש הוא כי רוחות "סנטה אנה" עזות יקשו עוד יותר על מלאכת הכיבוי. תוך שעות בודדות, שטח השריפה הוכפל.

אלפי כבאים התמודדו במהלך הלילה עם שריפות הענק, שמשתוללות בכמה מוקדים ועל שטח כולל של עשרות אלפי דונמים. כוחות הכיבוי המקומיים אומרים כי לעת עתה אין אפשרות להשתלט על השריפות, וכי המצב עדיין מסוכן למדי.

תיעוד השריפה מתוך בית באזור פאסיפיק פאליסיידס, קליפורניה

כתוצאה מהשריפות נותרו יותר מ-200 אלף בתים ובניינים במחוז לוס אנג'לס ללא אספקת חשמל, ובכוחות הכיבוי ביקשו מכל מי שלא נמצא בתפקיד להעיד ולדווח על זמינותו, עדות למצוקת כוח אדם.

בין הערים בקליפורניה שתושביהן נאלצו להתפנות גם חלקים מסנטה מוניקה, שנמצאת במחוז לוס אנג'לס. כמו כן, הרשויות המקומיות הורו לתושבי מאליבו להתכונן לפינוי. מחלקת כיבוי האש של לוס אנג'לס ביקשה מכל אנשיה להיות זמינים, גם אלו שלא בתפקיד. דוברת הארגון, מרגרט סטיוארט, סיפרה שב-19 השנים בה היא ממלאת את התפקיד, לא נעשה מהלך שכזה.

בתיעוד נוסף, של תושב ראסטיק קאניון, מערב לוס אנג'לס, התושב בורח מביתו יחד עם חברו בעת שבתים ועצים ברחוב בו הוא גר עולים בלהבות.

עד כה לא ידוע על נפגעים, אבל ישנו נזק נרחב לרכוש. חלק מהתושבים שהתפנו, נטשו את מכוניותיהם בצד הדרך. בין התושבים שנאלצו להתפנות מבתיהם גם כמה כוכבים הוליוודיים, בהם יוג'ין לוי וג'יימס וודס. 

כוחות הכיבוי של לוס אנג'לס קראו לכל הכבאים שבחופשה להתייצב כדי לסייע במאמצים לבלום את השריפה. לדברי מושל קליפורניה, "מבנים רבים כבר נחרבו".

כתב CBS שיתף סרטון מנסיעה במאליבו, קליפורניה, כאשר הבתים שבצידי הדרך עולים באש.

הנשיא ביידן כתב בהצהרה כי הוא תודרך על השריפות במערב לוס אנג'לס, וכי צוותו משוחח עם גורמים מקומיים ורשמיים של מדינת קליפורניה. לדבריו, הוא הציע כל סיוע פדרלי שיש בו צורך כדי להיאבק בשריפה, וקרא לכל התושבים בסביבות לוס אנג'לס והפאליסיידס להישמע להוראות הרשויות המקומיות. 


במקביל, כלי התקשורת האמריקנים מדווחים כי הרשויות לא מצליחות להיאבק בשריפה או אפילו לערער אותה. עוד מדווח, כי חלק מתושבי העיר לוס אנג'לס עוזבים אותה כעת מיוזמתם, למרות שטרם הוצאה הוראת פינוי רשמית.

 

סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס כתבה בהצהרה כי היא מתפללת עבור תושבי קליפורניה שנאצלו לעזוב את בתיהם, והודתה לעובדי מחלקת כיבוי האש והרשויות המקומיות שמסכנים את חייהם כדי לכבות את הלהבות ולהבטיח את ביטחון התושבים.

האריס ביקשה מתושבי קליפורניה להקשיב להוראות הרשויות המקומיות ולהתפנות למקום מבטחים במידה והורו להם לעשות כן. לדברי האריס, סוכנות ניהול מצבי החירום הפדרלית אישרה סיוע מטעמה בכיבוי האש כחיפוי לרשויות של מדינת קליפורניה.

 

הפופולריים