נשיא ארצות הברית המכהן ג'ו ביידן, השיב הערב (ראשון) בשלילה כשנשאל אם הוא חושש שחמאס יתארגן מחדש. "עד יומה ה-16 של העסקה, תחלנה שיחות אודות השלב השני. השלב הזה כולל שחרור חיילים וסיום קבוע של המלחמה מבלי שחמאס יהיה בשלטון, או מסוגל לאיים על ישראל", הוסיף.
ביידן הכריז כי המשא ומתן על עסקת החטופים היה אחד הקשים שהשתתף בהם בעשרות השנים שבהן הוא עוסק במדיניות חוץ. "הדרך לעסקה הזאת הייתה ארוכה ולא קלה אבל הגענו לנקודה הזאת בזכות הלחץ שהפעילה ישראל על חמאס בתמיכת ארצות הברית", אמר ביידן. הנשיא דחה את הביקורת על התנהלות ממשלו, ואמר כי מדיניות אחרת לא הייתה מובילה להפסקת אש, אלא לסכנה של מלחמה אזורית.
יועצו של טראמפ: "חמאס לעולם לא ישלוט בעזה"
"אם חמאס יחזור בו מהעסקה, ארה"ב תתמוך בישראל", כך אמר מייק וולץ, היועץ לביטחון לאומי המיועד בממשל טראמפ, בראיון ל-CBS. לדבריו, "חמאס לעולם לא ישלוט בעזה". בנושא אחר, וולץ ציין כי הצווים הנשיאותיים הראשונים של טראמפ יתמקדו בנושאי הגירה, אנרגיה ורב-גוניות.
לדבריו, הנשיא טראמפ יכול להביא אנשים לשולחן המו"מ, ולהביא לעסקאות, וכי יש לו שליח נהדר במזרח התיכון - סטיב וויטקוף. וולץ הוסיף כי רה"מ נתניהו "רב אמן" בדחיפת המעטפת, תוך שהוא יעשה את הנדרש לשמור על שלמות הקואליציה שלו. היו מי שאמרו שממשלתו תקרוס בגין העסקה הזאת - וזה לא קרה. דבריו של וולץ נאמרו במענה לשאלה אודות נורמליזציה עם סעודיה, והאם נתניהו יהיה מוכן ומסוגל לספק את ההתקדמות הנדרשת בסוגיה הפלסטינית.
ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר בירך על שחרור החטופות, שאחת מהן, אמילי דמארי, היא אזרחית בריטית. "חייבים לראות את שלבי העסקה הנותרים באים על יישומם המלא, כולל שחרור החטופים הנותרים ושטף סיוע הומניטרי לתוך עזה. בריטניה נכונה לעשות כל שהיא יכולה לתמוך בפתרון קבוע", אמר סטארמר.
> שלב אחר שלב: כל פרטי העסקה
> 94 עדיין שם: רשימת החטופים בעזה - ואלו ששוחררו
מוקדם יותר היום, רשת אן־בי־סי דיווחה כי בממשל המתגבש של דונלד טראמפ בוחנים אפשרות להעביר לאינדונזיה חלק משני מיליון תושבי עזה למשך הזמן שבו תשוקם הרצועה. אינדונזיה היא המדינה המוסלמית המאוכלסת בעולם. בדיווח נאמר עוד כי מדינות ערביות ומוסלמיות במזרח התיכון דחו את ההצעה לקבל לשטחן מהגרים פלסטינים. עוד נמסר כי שליחו של טראמפ, סטיב וויטקוף, מתכנן לבקר בעזה בקרוב.
עם כניסת הפסקת האש לתוקף, הטלוויזיה המצרית דיווחה כי מהבוקר נכנסו ממצרים לעזה 200 משאיות סיוע. בשל הפסקת האש מספרן של משאיות הסיוע שנכנסות בכל יום לרצועה יגדל בשבוע הקרוב מ-250 ליותר מ-600.
הפסקת האש בעזה נכנסה לתוקף ב-11:15, קרוב לשלוש שעות לאחר המועד שהוסכם. בתקיפות של צה"ל בעזה נהרגו הבוקר, על פי דיווחים, 13 בני אדם. יחד עם זאת, במספר מוקדים ברצועה התרחשו חגיגות - ומחבלי חמאס חמושים נסעו על גבי טנדרים והניפו את דגלי ארגון הטרור.