רוסיה ואיראן חתמו בסוף השבוע על הסכם אסטרטגי מקיף בין שתי המדינות, אך מסתבר שביקורו של נשיא איראן מסעוד פזשכיאן במוסקווה לא עבר בשלום. על פי דיווח היום (שני) באתר האופוזיציה האיראני "איראן אינטרנשיונל" נשיא רוסיה פוטין הביך את עמיתו האיראני.
על פי הדיווח, פזשכיאן הגיע יחד עם פמלייתו לקרמלין בשעה שנקבעה, אך אנשיו של פוטין מסרו לראשי המשלחת האיראנית כי נשיא רוסיה עדיין לא מוכן לפגישה. לפזשכיאן הוצע להמתין בקרמלין עד שפוטין יסיים את ההכנות או לחזור למלון.
על פי הדיווח פזשכיאן בחר לעזוב את הקרמלין ולחזור למלון תוך שהוא מנמק זאת בצורך לערוך תפילה במקום שהוכן לצורך כך. לאחר מכן הוא שב לקרמלין, נפגש עם פוטין ולבסוף השניים גם חתמו על ההסכם שמדאיג מאוד מדינות במערב ואת ישראל.
במהלך 25 שנות כהונתו כנשיא רוסיה, פוטין אילץ מנהיגים רבים להמתין לו משך שעות. כך למשל קנצלרית גרמניה לשעבר אנגל נאלצה להמתין ארבע שעות על מנת לפגוש את פוטין. על פי מקורות שונים גם נשיא ארצות הברית לשעבר ברק אובמה נאלץ להמתין 40 דקות עד לפגישה עם פוטין.
על פי חלק מההערכות מדובר בהתנהגות מכוונת של נשיא רוסיה. בין היתר היא נועדה להתיש את בן שיחו ולהשיג יתרון במשא ומתן בנוגע לנושאים שעל הפרק.
