אוקראינה פתחה בחקירת אירוע בו על פי החשד הוציאו חיילים רוסים להורג שישה שבויים אוקראינים באמצעות ירי בגב.
על פי הרשויות באוקראינה חיילי צבא רוסיה ביצעו את ההוצאה להורג לאחר שלקחו בשבי חיילים אוקראינים באזור דונבאס. על פי ההודעה האוקראינית החיילים הרוסים תיעדו את ההוצאה להורג ולאחר מכן היא דלפה לרשת.

הממונה על תחום זכויות האדם באוקראינה דמיטרי לובינץ התייחס לאירוע ואמר: "בווידיאו הכובשים למעשה תיעדו את הפשע של עצמם. הוצאה להורג באמצעות ירי בגב של שישה חיילים אוקראינים שנלקחו בשבי. הווידיאו נקטע כשעל הרצפה שוכב לוחם שביעי (אוקראיני). גורלו אינו ידוע בשלב זה".
לובינץ הוסיף: "בזמן הירי הכובשים אומרים לחיילים האוקראינים 'לשכב ולסתום את הפה' והחייל הרוסי שמצלם את ההוצאה להורג אומר 'תשאירו את האחרון לי'".
בידי רשויות אוקראינה נמצאות עדויות לאירועים נוספים בהם שבוים אוקראינים הוצאו להורג. גם בנוגע לאירועים אלו מתנהלת חקירה. אין כל התייחסות של רוסיה לסרטון המדובר.
עוד בנושא