חברת הבינה המלאכותית הסינית DeepSeek, ששיבשה בימים האחרונים את תעשיית ההייטק העולמי עומדת בעין הסערה, כאשר כמה מדינות הודיעו היום (שישי) כי יבחנו היבטים שונים בפעילותה.
ברשות הגנת הנתונים של איטליה חסמו את הגישה ליישומון. ברשויות אבטחת המידע של קוריאה הדרומית וצרפת יבדקו אם החברה הסינית עשתה שימוש בנתוני משתמשים. בארצות הברית עלה החשד כי מודל ה-AI השתמש בצ'יפים שאסורים בייצוא לסין.
חברי הקונגרס האמריקני קיבלו אזהרה שלא להשתמש ב-DeepSeek. עובדי פנטגון השתמשו במודל ממחשביהם במשרד ההגנה - על אף שחוק האוסר על שימוש נכנס לתוקף לפני כמה ימים.
מודל ה-AI הסיני שהושק בימים האחרונים, כחלק מקרב הבינה המלאכותית בין ארצות הברית וסין, מסעיר בימים האחרונים את השווקים העולמיים וגורם לטלטלה בעולם ההייטק ובבורסות ברחבי העולם. לטענת החברה הסינית, היא פיתחה מודל AI זול יותר לשימוש מאשר של מתחריה האמריקנים.

הפסדים של כ-600 מיליארד דולר: השלכות השקת מודל ה-AI הסיני
העניין הרב בהשקת דיפ סיק הביא לקריסה של ממש במניות של ענקית השבבים "אנבידיה". מניות החברה צנחו בוול סטריט ב-17.8% תוך יממה והיא איבדה כ-600 מיליארד דולר משוויה. מדובר בהפסד שיא של החברה מאז שנוסדה בסוף שנות ה-90.
הכניסה של החברה הסינית לשוק השפיעה על כל מניות הטכנולוגיה. מדד 500 (S&P) ירד ב-1.5%, בעוד מדד הנאסדק ירד ב-3%. על פי מומחים בבורסה, עדיין מוקדם להעריך אם מדובר בדרמה המתרחשת על רקע השקת מודל הבינה המלאכותית הסיני החדש או מגמה מתמשכת.
עוד בנושא
