הצד הירדני ניסה לפעול על מנת שלא יהיו הצהרות לתקשורת במהלך הפגישה של המלך עבדאללה השני עם נשיא ארצות הברית טראמפ בבית הלבן נוכח הרגישות סביב תוכניתו בעניין עזה - אך המהלך לא צלח. כך אמר היום (רביעי) גורם ירדני שמעורה בפרטים לכאן חדשות.
מדינות ערב סבורות שתוכניתן תשנה את תוכנית טראמפ. בינתיים, פגישתו של נשיא מצרים בוושינגטון נדחתה עד להודעה חדשה, לאחר שמלך ירדן הובך מול המצלמות בבית הלבן. @kaisos1987 עם ההתנגדות לגירוש עזתים#חדשותהערב pic.twitter.com/C5BrVv0h2M
— כאן חדשות (@kann_news) February 12, 2025
במקביל, גורם מצרי המעורה בפרטים מסר לכאן חדשות כי ביקורו של נשיא מצרים א-סיסי בוושינגטון נדחה עד להודעה חדשה - במיוחד אחרי הפגישה של מלך ירדן וטראמפ שהביכה את הצד הירדני מול המצלמות.
לדברי אותו גורם, המסר המצרי בדחיית הפגישה הוא לא רק שמצרים מתנגדת לתכנית הגירוש של הפלסטינים מעזה, אלא מסרבת אפילו שהדבר יהיה על סדר היום לדיון.
על פי אותו גורם מצרי, מדינות ערב תצגנה תכנית מפורטת משותפת בעניין רצועת עזה, שתכלול את שיקומה בלי שיהיה צורך להעביר תושבים החוצה: "אנחנו סבורים שהתכנית שלנו תשנה את תכניתו של טראמפ".
מלך ירדן עבדאללה השני ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נפגשו אתמול בבית הלבן. לאחר שהנשיא האמריקני שב על תוכניתו להגליית עזתים לירדן ולמצרים, עבדאללה השיב: "אעשה את מה שטוב למדינתי".
טראמפ הגדיר את השיחה בין השניים "נהדרת". גם שר החוץ הירדני, איימן א-ספדי, אמר בריאיון לתקשורת המצרית כי הפגישה בין טראמפ למלך עבדאללה הייתה חיובית וחמה מאוד וכללה דיאלוג כן בין השניים. לדבריו, מלך ירדן הציג רעיונות שמתבססים על העמדה המצרית והעמדה הערבית. עוד אמר כי ירדן תומכת בתכנית שמגבשת מצרים לשיקום עזה ללא הוצאת התושבים מאדמתם.
