צפו בקטע המלא מתוך "העולם היום" בכאן 11:
עידית בר, חוקרת ומרצה על החברה והתרבות הערבית, סקרה הערב (שלישי) בתוכנית "העולם היום" בכאן 11 את הסוגיות שמעסיקות את מדינות ערב, באופן שבו הן משתקפות על דפי העיתונים.
"זו קריקטורה של דיג'וואר איברהים שהוא כורדי-עיראקי, ויש לו מה להגיד על איראן", הסבירה בר. "מראים פה את מנהיג איראן בורח בפחד, כולו מזועזע, ורואים את עבד אל-מאליכ אל חות'י, מנהיג החות'ים, נאחז לו ברגל, ואומר 'לא, לא'. מה שמנסים עכשיו האיראנים זה להתנער מהחות'ים, להגיד שהם לא קשורים כדי לא לתת סיבה לארה"ב לתקוף אותם".
בקריקטורה הזאת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מוצג כלהטוטן. "מה שרצה הקריקטוריסט יאסר אחמד זה להראות את טראמפ כ'חסר אחריות', ולהראות את המדיניות הכוחנית שלו והירידות בבורסה בעקבות העלאת המכסים". תיארה בר.
בקריקטורה נוספת שנוגעת להעלאת המכסים של ארצות הברית, אמן קטרי רומז שגם ישראל מרוויחה בדרך כלשהי מהמהלך - כשהגזירה האמריקנית מוצגת כפטיש על העולם, אך ישראל היא הסדן. "רואים פה שקטר לא אוהבת במיוחד את ישראל וגם לא את אמריקה. מה שמדהים אותי, זה שתמיד מצליחים להשחיל את ישראל". ציינה בר.
"רואים מפלצת מגושמת עם ברגים בראש, ועליה כתוב 'העלאת המכס'. טראמפ יושב לה על הכתף שלוב ידיים, אבל לא בהכרח יכול לשלוט בה". הסבירה עידית בר. המפלצת מחזיקה שני כדורי ברזל גדולים - על אחד כתוב 'הכלכלה העולמית', ועל השני 'הכלכלה של ארה"ב', כרמז על כך שהצעד הזה עלול להסב לטראמפ גם נזק מבית.
"הקריקטורה הזאת יכולה להסביר הרבה דברים שקורים היום". אמרה בר. "הערבים מתרפקים על העבר המפואר שלהם, כל המלחמות שהיו, וכיבוש אנדלוסיה וקונסטנטינופול. אבל היום, מה נשאר להם? קופסת טישו שעליה כתוב 'התקופה הערבית המודרנית' - נחיתות תרבותית, נחיתות פוליטית, תסכול מהמצב". תיארה.
