כ-60 מדינות הושפעו הבוקר (רביעי) מכניסתם לתוקף של המכסים על ייבוא מוצרים לארצות הברית, עליהם הכריז בשבוע שעבר הנשיא דונלד טראמפ. מכסים אלה הוטלו על מדינות שהוגדרו על ידי הממשל בוושינגטון ככאלה ש"מתנהלות באופן החמור ביותר כלפי ארצות הברית בנוגע לענייני סחר".
הראשונה להיפגע מהמהלך הדרמטי של הנשיא טראמפ היא סין, עליה הוטלו מכסים בשיעור כולל של 104%. בבייג'ינג החליטו להגיב והודיעו שעות לאחר מכן על העלאת מכסים לייבוא סחורות מארצות הברית מ-34% ל-84%, שתיכנס לתוקף מחר.
על יתר 60 המדינות הוטלו מכסים שנעים בין 10% ל-50%. על ישראל החליט הנשיא האמריקני להטיל מכסי יבוא בשיעור של 17%, אחרי שטען טראמפ כי ישראל מטילה מכסים של 33% על ייבוא סחורות אמריקניות. גם שער הדולר הושפע וחצה את רף 3.8 שקלים לראשונה מאוקטובר 2024.
באירוע של המפלגה הרפובליקנית אמר הלילה טראמפ כי הוא מתכוון להטיל מכסים גם על תרופות המיובאות לארצות הברית. הוא נימק כי יש "חוסר איזון" בין מחירי תרופות בארה"ב למחירן בארצות אחרות, והצהיר מבלי לפרט: "נכריז בקרוב מאוד על מכסים משמעותיים על תרופות".
בסין הגיבו אתמול למהלכים של טראמפ ואמרו כי "ייאבקו עד הסוף" עם הממשל האמריקני. "האיום של ארצות הברית להסלים את המכסים נגד סין הוא טעות נוספת שחושפת שוב את אופי הסחיטה של ארצות הברית", אמר דובר משרד המסחר הסיני. "סין לעולם לא תקבל את זה. אם ארה"ב תחריף את צעדי המכסים שלה, סין תנקוט בנחישות צעדי נגד כדי לשמור על זכויותיה והאינטרסים שלה".
מוקדם יותר השבוע אמר יועצו הכלכלי הבכיר של טראמפ, קווין האסט, כי הנשיא שוקל להשהות את הטלת המכסים למשך 90 ימים, כשבדבריו החריג את סין עליה יחולו המכסים במועד המתוכנן. זמן לא ארוך לאחר מכן יצאה הודעת הכחשה מהבית הלבן שם כינו זאת "פייק ניוז".