קוריאה הדרומית וסוריה חתמו הערב (חמישי) בדמשק על כינון יחסים דיפלומטיים ביניהן, לאחר שנים של נתק בין המדינות בעקבות תמיכתו של משטר אסד בקוריאה הצפונית. בעקבות החתימה על ההסכם, קוריאה השלימה את כינון יחסיה הדיפלומטיים עם כל המדינות החברות באו"ם, מלבד קוריאה הצפונית.
ההסכם נחתם בין צ'ו טאה-יול, שר החוץ של קוריאה, ובין אסעד א-שיאבני, שר החוץ והגולים של סוריה. זאת, לאחר שקוריאה הדרומית הביעה נכונות באופן פומבי לכונן יחסים עם סוריה בחודש שעבר, בעקבות ביקור דיפלומטי של משלחת קוריאנית בסוריה שהתרחש בפברואר האחרון - הביקור הראשון מסוגו ב-22 השנים האחרונות.
הנתק הדיפלומטי בין קוריאה לבין סוריה נבע מהקשר החזק בין המשטר הסורי הקודם, בשליטתו של בשאר אל-אסד, עם קוריאה הצפונית - שכנתה הטוטליטרית של קוריאה, עמה יש לה יחסים עוינים ומורכבים. עם נפילת משטרו של אסד הביע המשטר החדש נכונות לכונן יחסים עם מדינות שהיו עוינות כלפי המשטר הקודם, בהן קוריאה הדרומית.
