ארה"ב: שר ההגנה הורה לפנטגון לגרש חיילים טרנסג'נדרים מהצבא

ארה"ב: שר ההגנה הורה לגרש חיילים טרנסג'נדרים מהצבא
לפני כשלושה חודשים חתם הנשיא טראמפ על צו המורה לשר לערוך שינוי בתקנון הנוגע למדיניות שילובם של טרנסג'נדרים בצבא האמריקני בטענה כי הם "מזיקים למוכנות הצבא"
מחבר איתמר וישנקו מחבר איתמר וישנקו
Getting your Trinity Audio player ready...
מפגינים נגד המהלכים שירחיקו טרנסג'נדרים מצבא ארה"ב
מפגינים נגד המהלכים שירחיקו טרנסג'נדרים מצבא ארה"ב צילום: Stephen Brashear/AP Images

סוכנות רויטרס דיווחה הערב (חמישי) כי שר ההגנה של ארצות הברית, פיט הגסת', הורה לפנטגון להתחיל לגרש חיילים טרנסג'נדרים שלא עוזבים את השירות הצבאי בעצמם עד ה-6 ביוני. 

בחודש ינואר האחרון חתם הנשיא דונלד טראמפ על צו המורה להגסת' לערוך שינוי בתקנון הנוגע למדיניות של שילוב טרנסג'נדרים בצבא האמריקני, וליישם תוך 60 יום מדיניות חדשה שצפויה לדחות את שירותם.

בצו כתב הנשיא הנכנס כי חיילים המזדהים במגדר שאינו תואם את מינם הביולוגי "סותרים את מחויבות החיילים ואורח החיים שלהם, ואף מזיקים למוכנות הצבא". טראמפ ניסה לאסור על שירות טרנסג'נדרים בצבא בכהונתו הראשונה, אך ללא הצלחה.

 

הפופולריים