יממה לאחר הכרזת ארצות הברית על הסכם סחר עם סין, היום (שני) התפרסמו פרטים מההסכם בין המדינות. תחילה, מרבית המכסים יושהו ב-90 ימים.
בהצהרה משותפת במסיבת עיתונאים בז'נבה הודיעו המעצמות כי "הגענו להסכם להקלות הדדיות במכסים, ולהמשך שיחות סחר". ההקלות ייכנסו לתוקף עד ל-14 במאי, יום רביעי.
שתי המדינות יורידו את המכסים וישאירו את התעריף על 10% בלבד. הצדדים סיכמו שיקימו מנגנון דיאלוג חדש, בהובלת סגן ראש הממשלה הסינית, שר האוצר האמריקני ונציג הסחר של ארצות הברית ג'יימיסון גריר. השיחות יתנהלו לסירוגין בסין, בארצות הברית או במדינה שלישית.
שר האוצר של ארצות הברית סקוט בסנט אמר אמש שהשיחות עם הנציגים הסינים בתיווך שווייצרי בז'נבה היו "יעילות מאוד". הממונה על המסחר מטעם הממשל האמריקני ג'יימסון גריר הדגיש את המהירות שבה הצליחו הצדדים להגיע לעסקה, מה שמלמד ש"המחלוקות לא היו גדולות כמו שחשבו", ושהוא משוכנע ש"העסקה תיתן מענה לגירעון סחר העצום במכסים שעמד על 1.2 טריליון דולרים".
ביומיים האחרונים קיימו שתי המעצמות העולמיות שיח אינטנסיבי בשווייץ, שנועד לאפשר להן להגיע לפשרה בעניין "מלחמת המכסים" ביניהן. השיחות, שהתקיימו בין דרגים בכירים מתחום הסחר של שתי המדינות, נתפסו כדבר חיובי בעיני שני הצדדים, אם כי הציפיות לפחות מהצד הסיני היו די מוגבלות.
מלחמת הסחר הסלימה בשבועות האחרונים מאז הכריז נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על שורת מכסים על מוצרים שמיובאים מכ-60 מדינות שאיתן ארצות הברית מקיימת מסחר. אחת הנפגעות העיקריות מהמהלך הייתה סין, עליה הטיל הממשל בוושינגטון את שיעור המכס הגבוה ביותר, שהגיע עד ל-145%.
כשבוע לאחר ההכרזה הדרמטית שינה טראמפ כיוון והודיע על השהיית המכסים ל-90 ימים עבור כל המדינות, אך החליט להחריג בהחלטתו את סין, דבר שהעלה את רף המתיחות בין המעצמות. בייג'ינג מצידה לא נשארה אדישה למהלכים שהגיעו מוושינגטון, והגיבה בהעלאת מכסים משלה על ייבוא מוצרים אמריקניים. בין היתר עיכבה גם משלוחים והטילה הגבלות ייצוא כדי להפעיל לחץ על ממשל טראמפ.