יסיים את תפקידו?

דיווח: התובע הראשי בביה"ד הבינ"ל כרים ח'אן "יוצא לחופשה מנהלתית"

דיווח: התובע בביה"ד הבינ"ל כרים ח'אן "יוצא לחופשה"
לפי דיווח ברויטרס, המשפטן הבריטי נקט בצעד על רקע החקירה המתנהלת נגדו בחשד לתקיפות מיניות
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
תובע בית הדין הפלילי הבינלאומי, כארים חאן
תובע בית הדין הפלילי הבינלאומי, כארים חאן צילום: AP Photo/Peter Dejong

התובע הראשי בבית הדין הבינלאומי כארים ח'אן יצא "לחופשה מנהלתית מתפקידו", כך דיווחה הערב (שישי) סוכנות רויטרס על סמך מקורותיה. בחודשים האחרונים מתנהלת נגד ח'אן חקירה בגין חשד לתקיפות מיניות של עובדות בית הדין.

החקירה נגד ח'אן נפתחה על רקע הוצאת צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. 

לאחר פתיחת החקירה נגדו חאן הכחיש את ההאשמות, אך אמר שישתף פעולה עם החקירה באופן מלא. בעבר, עובדיו של חאן טענו כי מקור ההאשמות במסע הכפשה מטעם ישראל, ברקע החלטת בית הדין להוציא צווי מעצר נגד יואב גלנט ובנימין נתניהו.

שבועות לפני שיזם את הצעד בנוגע לבכירים הישראלים, נגד חאן הועלו טענו על התנהגות מינית בלתי הולמת כלפי עמיתה לעבודה.

משרד האוצר של ארצות הברית הטיל בחודש פברואר השנה עיצומים על חאן. זאת בשל צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט. העיצומים על חאן כוללים הקפאת נכסים בארה״ב, מניעה מאזרחי ארה״ב לקיים עמו קשרים מסחריים, ואיסור כניסה לארצות הברית, כמקובל בכל המקרים של אנשים שנכנסים לרשימת הסנקציות של משרד האוצר.

 

בחירת העורכת