קטר החלה לאמן את אנשי מנגנוני הביטחון הסורים כדי לוודא שמשטרו של אחמד א-שרע בסוריה לא יפול כתוצאה ממלחמת אזרחים, כך פורסם היום (רביעי) בחדשות הבוקר בכאן רשת ב. זאת אחרי ששר החוץ האמריקני מרקו רוביו, הזהיר אתמול כי המשטר הסורי עלול ליפול תוך כמה שבועות.
גורמים סורים, שמקורבים לקטר ומעורים בנושא, אמרו הבוקר לכאן חדשות כי קטר החלה להכשיר לאחרונה קבוצות קטנות של פעילים במנגנוני הביטחון של השלטון החדש, כדי שיוכלו לשמש ככוחות שיטור שיאכפו את החוק והסדר בסוריה. ההכשרות מתרחשות על אדמת קטר.
צעד נוסף שקטר נקטה בו על מנת לחזק את המשטר, הוא תשלום מענק בשווי כמעט 30 דולר כל חודש עבור פקידי המגזר הציבורי בסוריה, כדי לסייע לשלטון החדש.
המהלך של קטר נועד לחזק את השלטון של אחמד א-שרע, ומהווה עדות נוספת למעורבות הגוברת של קטר בסוריה, לצד טורקיה וסעודיה. הקטרים גם סגרו יחד עם הסעודים חוב של חמישה עשר מיליון דולר שסוריה הייתה צריכה לשלם לבנק העולמי.
אמיר קטר, השייח' תמים, היה המנהיג הערבי והזר הראשון שביקר בסוריה אחרי נפילת משטר אסד.
עוד בנושא