יורש העצר האיראני ספד לנרצחים בפיגוע בוושינגטון

בנו של השאה האיראני ספד לנרצחים בפיגוע בוושינגטון
ירון היה תומך נלהב במאבקם של הגולים האיראנים. בנו של השאה ספד לו: "ירון גילה אומץ וכבוד בסולידריות שלו עם העם האיראני ומאבקו למען חירות. היום אנו עומדים לצד ישראל, ושגרירות ישראל"
מחבר דב גיל-הר מחבר דב גיל-הר
ירון לישינסקי וזוגתו, נרצחו בפיגוע בוושינגטון
ירון לישינסקי וזוגתו, נרצחו בפיגוע בוושינגטון צילום: רשתות חברתיות

בנו של השאה האיראני ראזה פהלווי, כמו גם מתנגדי משטר איראנים נוספים, ספדו הלילה (שישי) לירון לישינסקי ושרה מילגרם, שנרצחו אתמול בפיגוע הירי בוושינגטון הבירה.  

ירון היה תומך נלהב במאבקם של הגולים האיראנים מהמשטר הג׳יהאדיסטי, ואף נכח במסגרת תפקידו בכנסים העוסקים בנושא. "ישראל עומדת לצד העם האמיץ של איראן", ירון צייץ לאחר אחד מאירועי הקהילה האיראנית בארה״ב, בספטמבר 2024.

יורש העצר פהלווי, אשר מתגורר בגלות בארצות הברית, ספד לזוג ברשת X. "ירון גילה אומץ וכבוד בסולידריות שלו עם העם האיראני ומאבקו למען חירות. היום אנו עומדים לצד ישראל, ושגרירות ישראל. המאבק שלנו הוא אחד. מאבק נגד השנאה והטרור שהרפובליקה האסלאמית, בעלות בריתה, ושותפיה בברית הלא קדושה של האדומים והשחורים (מרקסיזם קיצוני ואיסלם קיצוני) העניקו להם השראה, הזנה וכיוון במשך עשרות שנים. למען ילדינו, ננצח במאבק הזה".


גם ג'יזל שרמהאד, בתו של מתנגד המשטר האיראני ג'ימי שרמהאד שהוצא בשנה שעברה להורג בטהראן לאחר שנחטף אליה, פגשה את ירון לישינסקי באחד מאירועי קהילת הגולים, ונפרדה ממנו בציוץ.

"הייתה לי הזכות לפגוש את ירון לישינסקי רק פעם אחת - אבל המילים שלו, החמימות והנוכחות שלו נשארו איתי מאז. ירון הבין את המשימה: לחשוף את הרוע הג'יהאדיסטי שהרג את עמנו - האיראנים והיהודים - במשך דורות".

"‏הוא היה ישראלי, אבל תוך רגעים ספורים, הוא הרגיש כמו חבר ותיק של הקהילה שלנו. כאשר המשטר האסלאמי באיראן רצח את אבי חודשיים לאחר מכן, ירון התאבל איתנו. הוא לא רק צייץ תנחומים. הוא הרגיש את זה. הוא עמד איתנו. זו הייתה נשמה שהייתה לו - נשמה שקרנה כבוד, צלילות ואהבה".

כשהוצא אביה של ג׳יזל להורג בידי המשטר האיראני, ירון לישינסקי כתב ברשת X:

"מזועזע מהידיעה שג'ימי שרמהאד הוצא להורג על ידי המשטר האסלאמי. מחשבותיי ותפילותיי עם משפחת שארמהד בתקופה קשה זו. אני מקווה שעכשיו כולם יבינו את טבעו האמיתי של המשטר המרושע הזה - יש לפעול בעקבות כך".

ירון ובת זוגו שרה מילגרם נרצחו ביום חמישי בבוקר בפיגוע ירי במוזיאון היהודי בוושינגטון. של הוועד היהודי האמריקני AJC. איש השגרירות היה מעוניין להציע נישואין לזוגתו, כבר קנה טבעת ותכנן להציע לה בשבוע הבא בביקור בישראל.

היורה החשוד, אליאס רודריגז בן 30 משיקגו, נתפס. בתיעוד ממעצרו הוא נראה כשהוא צועק "לשחרר את פלסטין". הוא הואשם ברצח כפול ובמספר עברות נוספות. 

בחירת העורכת