על פי דיווח היום (שבת) בניו יורק טיימס, במהלך קמפיין הבחירות האחרון, המיליארדר אילון מאסק "גם השתמש בסמים בצורה אינטנסיבית בהרבה ממה שנודע בעבר, על פי אנשים המעורים בפעילותו". מאסק כזכור הוביל עצרות בחירות למען טראמפ ותרם כ-275 מיליון דולר כדי לעזור לו לזכות בנשיאות.
לפי העיתון, "צריכת הסמים של מאסק חרגה הרבה מעבר לשימוש מזדמן". דווח כי הוא סיפר לאנשים שהוא נוטל "כל כך הרבה קטמין, חומר הרדמה חזק, עד שזה משפיע על שלפוחית השתן שלו". מדובר בתופעה ידועה של שימוש כרוני.
עוד נטען כי הוא לקח אקסטזי ופטריות פסיכדליות, ונסע עם "קופסת תרופות" יומית שהכילה כ-20 כדורים - כולל כאלה עם הסימונים של החומר הממריץ אדרל, על פי תמונה של הקופסה ואנשים שראו אותה.
עם זאת, העיתון ציין כי לא ברור אם מאסק לקח סמים מאז הפך חבר קבוע בבית הלבן, למשל כשקיבל את הסמכות לקצץ בביורוקרטיה.
מאחורי הקלעים בין טראמפ ומאסק: התנהלות שנויה במחלוקת, עימותים עם בכירים ותסכול הולך וגובר מהשפעתו על הממשל
ארבעה חודשים בלבד הספיקו לאילון מאסק בראש משרד היעילות הממשלתית של טראמפ כדי לעורר סערה בממשל - ולסיים את כהונתו בטקס פרידה רשמי וידידותי, לצד הנשיא שבעצמו התלבט לא אחת אם ההימור על מאסק השתלם. טראמפ, שתיאר את מאסק בפני עוזריו כבין "90% גאון ל-10% ילד", קיבל ממנו תרומה של כ-300 מיליון דולר שהייתה מהגורמים המרכזיים לשובו לבית הלבן. אך בפועל, ההתנהלות של מאסק הפכה מהר מאוד למשקולת בירוקרטית ותקשורתית.
מאסק פעל במידה רבה ללא פיקוח והוביל קיצוצים נרחבים בסוכנויות כמו USAID ומשרד הבריאות. מהלכים אלה הובילו לביקורת מבכירים שטענו כי הוא מדלג על הליכים, מפטר מאות עובדים מבלי ליידע את הבית הלבן, ודורש מידע רגיש ממשרדי ממשלה ללא תיאום.
מאסק נהג להודיע על החלטותיו דרך הרשתות החברתיות - כולל פוסט שבו הודיע על עזיבתו - ונהג להעביר ביקורת קשה על בכירים, כולל כינויו של היועץ פיטר נבארו "מטומטם יותר משק של אבנים". חיכוכים בולטים נרשמו גם מול מזכיר המדינה מרקו רוביו, שהתלונן שמאסק פוגע בעצמאות משרדו, ומול שר התחבורה שון דאפי על רקע עימותים סביב תקנים לניהול תעבורה אווירית. אפילו טראמפ עצמו נרתע כשהבין שמאסק מקבל תדרוך ביטחוני מסווג בפנטגון על סין - מה שראה בו "ניגוד עניינים בוטה".
גם פוליטית, מאסק לא היסס לפעול באופן עצמאי - ממעורבות שנויה במחלוקת במרוץ לבית המשפט העליון של ויסקונסין ועד התנגחויות עם סנאטורים רפובליקנים, דבר שהביא את סגן הנשיא ג'יי.די. ואנס לבקש ממנו להסיר פוסטים. לאורך כל התקופה, מאסק הפחית את נוכחותו הפיזית בבית הלבן ונצפה לבסוף רק לעיתים רחוקות עד שעזב סופית. בשלב מסוים אף התריע בעצמו כי עליו "להוריד מעצמו את הלהבות", לנוכח ירידה חדה במכירות טסלה ותקלות חוזרות ב-SPACE X.
מאסק הודיע שלשום על סיום עבודתו בממשל טראמפ, לאחר שמונה בתחילת כהונתו השנייה של טראמפ לעמוד בראש DOGE - המשרד ליעילות ממשלתית, שהיה אחראי על ניסיונות רבים לקיצוצים בממשל האמריקני.
מאסק, מתוקף תפקידו, עמד מאחורי ניסיון חסר תקדים לרוקן מתוכן משרדי ממשלה רבים, לפטר עשרות אלפי עובדים פדרליים ולקצץ מיליארדים בהוצאות הממשלה. רבים מהצעדים בהם נקט, יחד עם צוות קטן של עובדים לא מקצועיים שהביא עמו, גרמו למורת רוח בקרב העובדים הפדרליים ובסופו של דבר המהלכים בוטלו או הושעו בהוראות של בתי משפט.
בחודש שעבר דווח כי טראמפ החליט שמאסק יעזוב את תפקידו במשרד. לפי שלושה גורמים שצוטטו בדיווחו, טראמפ מרוצה מתפקודו של מאסק אך השניים החליטו יחד בימים האחרונים כי עדיף שיחזור לעסקיו הפרטיים ויתמוך בממשל מבחוץ. בהתאם לכך, גורם בכיר מסר כי ייתכן שהמיליארדר יחזיק בתפקיד לא פורמלי וינכח לעיתים בבית הלבן. גורם אחר הזהיר כי אלו שחושבים שמאסק ייעלם לחלוטין מסביבת טראמפ "משלים את עצמם".