בית משפט במצרים הוציא בימים האחרונים פסק דין שנוי במחלוקת בעניין המנזר המפורסם סנטה קתרינה בדרום חצי האי סיני. מפסק הדין התפרש לכאורה כי מצרים, מתוקף בעלותה, יכולה לשנות את אופיו של המקום - שבשנת 2002 הוכנס לרשימת אתרי המורשת העולמיים של ארגון אונסק"ו.
פסק הדין למעשה עסק בסכסוך ארוך שנים בין המנזר לבין מחוז דרום סיני. הוא עורר סערה וחשש שהמקום עומד להיסגר במתכונתו הנוכחית, ולהפוך למשל למוזיאון. הדבר גם הוביל לשיחות טלפון בין בכירים בממשלת יוון לבין ההנהגה המצרית כדי לדרוש הבהרות בנושא.
נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, לפי הדיווחים, הבהיר לראש ממשלת יוון כי הוא מחויב לשמור על המנזר והייחודיות שלו. במקביל לשכת הנשיאות המצרית הוציאה הודעה שבה נאמר כי מצרים מחויבת באופן מלא לשמור על המעמד הדתי הייחוד והקדוש של המנזר סנטה קתרינה ולא לפגוע בו.
המנזר, הממוקם בהר הגבוה בסיני וסמוך לג'בל מוסא, שלפי מסורות שונות הוא הר סיני המקראי, הוא בעל חשיבות היסטורית רבה. מדובר במנזר העתיק ביותר בעולם שעודנו נמצא בשימוש רציף החל מהמאה הרביעית לספירה, ונקרא על שם קתרינה מאלכסנדריה, מרטירית נוצריה, שראשה נכרת בשל אמונתה והובא על ידי מלאכים למקום המנזר.
בנוסף, במקום נמצא שיח שנטען כי היה הסנה הבוער המקראי. רוב המבנה הקיים היום נבנה במאה השישית בידי הקיסר הביזנטי יוסטיניאנוס. חשיבות נוספת של המנזר היא בספרייה שלו, בה התגלו כתבי יד עתיקים ונדירים בשפות שונות, ביניהם אחד מכתבי היד העתיקים ביותר של התנ"ך ביוונית ששרד.
