ארגון נשים איראניות גולות, Association Femme Azadi, דיווח הלילה (בין חמישי לשישי) שהמשטר האיראני החל לעצור אישים בקהילה היהודית בגין קשרים לכאורה עם ישראל. בדיווח, שאין לו אישוש ממקור אחר, נטען שמעצרים אלה התרחשו בטהראן ובשיראז.
ככל הידוע, מדובר בעשרות יהודים שנעצרו לחקירה בשל גילויי התנגדות למשטר, הבעת תמיכה בישראל ברשתות החברתיות או בשל יצירת קשרים עם קרובי משפחה בישראל בזמן המערכה בין המדינות.
השבוע חשפו האיראנים כי עצרו לפחות 700 בני אדם מתחילת המלחמה בגין קשרים לכאורה עם ישראל. בנוסף, שישה בני אדם הוצאו להורג בחשד לשיתוף פעולה עם המוסד. מתחילת 2025, איראן הוציאה להורג תשעה אנשים שנאשמו בעבירות ריגול.
במקביל, אתמול התרחש בטהראן כינוס מיוחד של הקהילה היהודית לתמיכה במשטר וב"תגובה הנחרצת" של הכוחות המזוינים האיראניים לישראל, אחרי הפסקת האש. בכינוס השתתפו גם יהודים שמשרתים בצבא איראן, עם מדי צבא כשהם עוטים כיפה. נציג היהודים בפרלמנט האיראני, הומיון שמח, טען בכינוס, ללא שום ביסוס, כי בתקיפות הישראליות נפגעו מספר רב של מבנים של הקהילה היהודית.