כריס אוטון, עורך המזרח התיכון של סוכנות הידיעות הצרפתית AFP, התארח היום (רביעי) בתוכנית "העולם היום" בכאן חדשות, וסיפר על מצב הרעב אצל העיתונאים הפלסטינים בעזה, השייכים לסוכנות הידיעות.
סוכנות הידיעות AFP טוענת: "העיתונאים שלנו בעזה גוועים ברעב, זה מעולם לא הגיע לרמה כזאת" @ittaishick #העולם_היום pic.twitter.com/Kxfqk7AoFp
— כאן חדשות (@kann_news) July 23, 2025
"מצב העיתונאים שלנו בעזה נעשה חמור, הם מתחילים להישבר", אמר אוטון. "אי אפשר להכליל, לכל אחד יש סיפור אישי שונה, אבל באופן כללי - נראה שהם הגיעו לנקודת שבר". אוטון טען כי "הרעב מתיש ושואב את הכוחות מהעיתונאים, שמעבירים את הימים במציאת מזון עבור משפחתם".
"יש מחסור במזון בחנויות, וגם המזון שקיים - נמכר במחירים גבוהים. אין כמעט מוניות ומכוניות בעזה. אתמול, אחד הכתבים שלנו הלך 25 קילומטרים ברגל, להערכתו, כדי לצלם כמה תמונות. הוא צעד בין הריסות, בדרכים לא סלולות, בחום כבד ונשא את כל הציוד עליו".
בעקבות דיווחים והצהרות גורמים באו"ם, על רעב חמור ברצועת עזה ועל תמותת הילדים העולה בעקבות כך, גורם ביטחוני בכיר בישראל טען אתמול כי אין רעב ברצועה.
לדבריו, יש ירידה בכמות הסחורה שנכנסת לרצועה, אבל אין רע: "חלק מהילדים עם מחלות רקע, בעיות תזונה ובעיות בריאות אחרות", טען. עוד אמר שיש כיום 950 משאיות סיוע שממתינות במעברים ובהן מוצרים שמספיקים לשבועיים וחצי.
