אחרי מעשי הטבח והעימותים הקשים בהר הדרוזים שבדרום סוריה, התקיימה היום (שבת) הפגנה גדולה בלב א-סווידאא', תחת הכותרת "הזכות להגדרה עצמית". ההפגנה כללה קריאות ושלטים הקוראים להסתפח לישראל וחלק מהמשתתפים לבשו ציוד צבאי ישראלי עם דגלי ישראל. כך פורסם בחדשות השבת בכאן 11.
תוצרת כחול-לבן: לוחמים דרוזים בדרום סוריה הפגינו נגד השלטון בדמשק עם אפודים שהיו חלק מהסיוע שהועבר להם לצורך הגנה עצמית - וקראו להסתפח לישראל | הפרסום של @kaisos1987 ו-@ItayBlumental #חדשותהשבת pic.twitter.com/gxJ3TGES04
— כאן חדשות (@kann_news) August 16, 2025
בהפגנה בא-סווידאא', נראו שלושה משתתפים חמושים השייכים לבני העדה הדרוזית, כשהם עוטים אפוד צבאי ועליו דגל ישראל. הציוד הזה נתפר בג'וליס, והיה חלק מהסיוע ההומניטרי שהועבר לאחרונה להר הדרוזים, ונועד לספק הגנה לבני העדה.
השבוע פורסם בכאן חדשות כי שלטון א-שרע עדיין מחפש את הדרך לפתור את המשבר עם הדרוזים אחרי מעשי הטבח ומהומות הדמים בדרום סוריה. בני השיח הדרוזים של השלטון בדמשק הציעו לאותו בכיר לפטר את אחמד א-דאלאתי, מפקד כוחות ביטחון הפנים בא-סווידאא', כיוון שהוא זה שהוביל את הכוחות במהומות הדמים. א-דאלאתי משמש גם ציר מרכזי בקשר בדיאלוג הביטחוני בין ישראל וסוריה.
בתחילת החודש נחשף כי ישראל העבירה מסר למשטר א-שרע בסוריה ודרשה שימשול בדרום סוריה באמצעות הביטחון הכללי הסורי, גוף השייך למשרד הפנים במדינה, ללא נוכחות של צבא סוריה.
