בית המשפט העליון של ברזיל הרשיע היום (חמישי) את הנשיא לשעבר ז'איר בולסונארו בתכנון ניסיון הפיכה ב-2022, וגזר את דינו ל-27 שנים ושלושה חודשים בכלא. הרכב של חמישה שופטים הצביע להרשיע את בולסונארו, כאשר שלושה הצביעו בעד ושניים נגד. עורכי הדין של בולסונארו הודיעו כי יערערו על גזר הדין.
על פי כתב האישום, הנשיא לשעבר תכנן לבצע הפיכה שתבטל את תוצאות הבחירות ותאפשר לו להישאר בשלטון, לאחר שהפסיד בבחירות של שנת 2022 לנשיא המכהן לולה דה סילבה. עוד מפורט בכתב האישום כי בולסונארו הציג את התוכנית לביצוע הפיכה במדינה לחברי המטכ"ל הברזילאי בפגישה שנערכה בדצמבר 2022.
התוכנית כללה ביטול של תוצאות הבחירות על ידי פסיקה של בית משפט, ולאחר מכן הכרזה מיידית על מצב חירום שיאפשר לאנשיו של בולסונארו, כמו גם לו עצמו, להמשיך ולהחזיק בעמדות מפתח.
שר החוץ האמריקני מרקו רוביו האשים את בית המשפט העליון בברזיל - והעומד בראשו אלכסנדר דה מוראש, ברדיפה פוליטית: "הם החליטו בצורה לא מוצדקת לכלוא את הנשיא בולסונארו. ארצות הברית תגיב לציד המכשפות הזה בהתאם".
על פי הדיווחים, מרבית הקצינים שנכחו בדיון הודיעו כי יסרבו לקחת חלק בתוכנית. עם זאת, מפקד חיל הים לשעבר אלמיר גרניה הביע תמיכה בבולסונארו והודיע כי "יעמיד את כוחותיו לרשותו".
בדו"ח משטרה שהוגש בנושא, נקבע כי בולסונארו ידע על תוכנית התנקשות בנשיא המכהן לולה, עליה שקדו כמה קציני צבא ומשטרה, תוכנית שלא יצאה לפועל בסופו של דבר בשל סיבות טכניות.
