בצל גל המחאות במדינה, עיתון הטלגרף הבריטי דיווח הבוקר (שבת) כי המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, הכניס את שירותי הביטחון של מדינתו לרמת הכוננות הגבוהה ביותר, חמורה מזו של מלחמת עם כלביא. לפי הדיווח, הופעלו "ערי הטילים", שנמצאות מתחת לקרקע, כדי להתמודד עם איום חיצוני.
זאת, בהמשך לדיווח ב-Human Rights Activist News Agency, לפיו מפרוץ המחאה הנוכחית לפחות 51 מפגינים נהרגו, בהם שבעה ילדים, לצד הערכות כי מספר ההרוגים האמיתי גבוה יותר.
בתוך כך, גורמים רשמיים בממשל טראמפ ערכו דיונים ראשוניים על כיצד לבצע תקיפה באיראן - כך דווח בעיתון הוול סטריט ג'ורנל. לפי הגורמים, אופציה אחת היא תקיפה אווירית בהיקף רחב, על מספר מטרות צבאיות באיראן. גורם רשמי נוסף אמר לעיתון השמרני כי לא היה קונצנזוס על הפעולה בה יש לנקוט, וכי לא הועברו כוחות כדי לבצע או להתכנון לאיזשהו תקיפה. הגורמים ציינו כי השיחות הללו היו חלק מדיונים רגילים, וכי אין סימן לתקיפה באיראן בזמן הקרוב.
במקביל לדיווח, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כתב ברשת Truth: "איראן רוצה חירות, כנראה כפי שמעולם לא רצתה. ארה"ב מוכנה לעזור".
מדובר במסר החיובי האחרון לאחר שורה של התבטאויות מפי בכירים בממשל האמריקני. הבוקר, שר החוץ מרקו רוביו אמר כי "ארצות הברית תומכת באזרחים האמיצים של איראן". אתמול בלילה איים נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פעם נוספת על משטר האייתוללות: "אם הם יתחילו להרוג מפגינים, נכה בהם חזק מאוד איפה שכואב. כדאי לכם לא להתחיל לירות, כי אנחנו נתחיל לירות גם".
בהמשך, הנשיא האמריקני שיתף ציוץ תמיכה של הסנאטור הרפובליקני לינדזי גרהאם, שבעצמו הגיב לציוץ של רוביו. גרהאם כתב: "זה לא ממשל אובמה כשזה מגיע להתנגדות לאייתולה האיראני ואנשי הדת הנאצים שלו, ולעמידה מאחורי העם האיראני שמפגין עבור חיים טובים יותר. להנהגת השלטון: האכזריות שלכם נגד העם האיראני האדיר תאותגר".
כמו כן, הערב משמרות המפכה טענו כי עצרו סוכן מוסד שאינו אזרח איראן. בהודעה של ארגון הביון של משמרות המהפכה נכתב כי שוהה זר נעצר על כך שנכנס לאיראן מטעם "שירות הביון של השלטון הציוני" כדי לבצע הערכת מצב ולאסוף מודיעין. במהלך היום, תושבים ישראלים דיווחו כי קיבלו הודעות, כביכול מגורם איראני, המאיימות בתקיפה. "אנחנו מגיעים. הביטו לשמיים בחצות", נכתב במסרים, שאמינותם מוטלת בספק.
שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן, האשים את המוסד בהתערבות במחאות באיראן. במשטר האייתוללות מנסים לטעון יותר ויותר כי המחאות אינן אותנטיות כיוון שהן ״נתמכות ע״י ישראל וארצות הברית״ | הדיווח של @kaisos1987 #חדשותהשבת עם @AyalaHasson pic.twitter.com/BNoSnixEz6
— כאן חדשות (@kann_news) January 10, 2026

היום ה-14 למחאה
משמרות המהפכה מסרו הבוקר כי שמירה על הישגי המהפכה של 1979 ועל ביטחון המדינה מהווים "קו אדום". גורם איראני רשמי הכחיש בפני עיתון הטלגרף את הדיווחים על בריחה אפשרית של חמינאי מהרפובליקה האסלאמית: "הוא לא יעזוב את טהראן גם אם יטוסו מעליה מפציצי בי-52", אמר. בכיר איראני נוסף צוטט אומר כי "המנהיג הנחה את משמרות המהפכה להישאר ברמת הכוננות הגבוהה ביותר – אפילו גבוהה יותר מזו של המלחמה ביוני". אותו גורם הוסיף: "הוא בקשר קרוב יותר עם משמרות המהפכה מאשר עם הצבא או המשטרה. הוא נתן את גורלו למשמרות המהפכה". הטלגרף ציין כי נעצרו אמש מעל 2277 אנשים, כולל 166 קטינים ו-48 סטודנטים שככל הנראה השתתפו במחאות.
תיעוד מלב ההפגנות בטהראן: כוחות המשטר האיראניים פותחים באש לעבר מפגיניםhttps://t.co/0PyZOpWpy2@ishayb2003 pic.twitter.com/mvlllnc2Cm
— כאן חדשות (@kann_news) January 10, 2026
נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, חיזקה את המוחים וקראה לשחרור מיידי של כל העצורים בהפגנות. "צעדיהם של נשים וגברים איראנים הדורשים חופש מהדהדים ברחובות טהרן. אירופה עומדת מאחוריהם", כתבה ב-X. "אנחנו מגנים את הדיכוי האלים של ההפגנות הלגיטימיות הללו".
לצד זאת, ארגוני זכויות האדם דיווחו כי מניין ההרוגים בהפגנות עלה והוא עומד על 65 בני אדם. תחזיות אחרות הן שליליות אף יותר: מגזין "טיים" דיווח על יותר מ-200 הרוגים במחאות רק בחמישי, מפי רופא שנמצא בטהרן.
מחאות הענק באיראן: סרטון שצולם בעיר משהד ובו ניתן לראות את אחד המפגינים מניף את דגל האריה והשמש מתקופת השאה@michalresh @ishayb2003 pic.twitter.com/UWyx53n01P
— כאן חדשות (@kann_news) January 10, 2026
במקביל, יורש העצר האיראני הגולה, רזא פהלווי, פירסם הבוקר הודעה בה קרא לשביתה כללית במדינה ולהיערכות לכיבוש ערים באיראן.
במסר מצולם שהעלה פהלווי לרשתות אמר: "אני קורא לעובדים ולעובדים במגזרים מרכזיים במשק, ובמיוחד בתחבורה, בנפט, בגז ובאנרגיה להתחיל בתהליך שביתה ארצי. אני גם מבקש מכולכם לצאת לרחובות היום ומחר מהשעה 18:00 עם דגלים, תמונות וסמלים לאומיים, ולכבוש מרחבים ציבוריים. המטרה שלנו היא כבר לא רק לצאת לרחובות, אלא להתכונן לכיבוש והגנה על מרכזי ערים". פהלווי אף קרא להיערך להישארות ממושכת ברחובות ולהצטייד באספקה.
פהלווי הוסיף: "לצעירי איראן, ולכל כוחות הביטחון והחמושים שהצטרפו אלינו, אני אומר: האטו ושבשו את מכונת הדיכוי עוד יותר כדי שביום המובטח נוכל להשבית אותה לחלוטין. אני גם מתכונן לחזור למולדתי ולהיות איתכם, האומה הגדולה של איראן, כאשר המהפכה הלאומית שלנו תנצח. אני מאמין שהיום הזה קרוב מאוד".
השבוע אמר פהלווי בריאיון לפוקס ניוז כי נענה לקריאתם של בני עמו "להוביל את המעבר מהעריצות לעתיד דמוקרטי". לדבריו, "התכוננתי כל חיי כדי לשרת את אומתי, אני מוכן יותר מתמיד לצעוד קדימה ברגע הנכון. מעולם לא ראיתי הזדמנות כמו שאנו רואים היום באיראן. העם האיראני מחויב יותר מתמיד להביא לסיום המשטר הזה".
יורש העצר הגולה של איראן למפגינים: "השביתו את המשק, צאו לרחובות ותיערכו לכיבוש הערים" >>> https://t.co/0PyZOpVRIu@DovGilHar
— כאן חדשות (@kann_news) January 10, 2026
עם זאת, סוכנות הידיעות האיראנית-ממסדית "תסנים" הודיעה על מעצר של 200 מנהיגי הפגנות, כשלפי ההודעה הם היו חמושים באקדחים ורימונים. "אחת מהסיבות שההפגנות ביום ה-14 נחלשו, הייתה גם מעצר של כמה מהמנהיגים הללו ומהמפקדים של 'תאי הטרור'", נכתב. 'דיווחים מהשטח' של עיתונאי תסנים, לצד תמונות שפורסמו מעימותים בלילות האחרונים, מצביעים על נוכחות של קבוצות מבצעיות מארגוני טרור.
סוכנות הידיעות 'מהר', אף היא מזוהה עם השלטון, הודיעה על הרוג מכוחות הביטחון בעיר קזבין. בהודעה נכתב כי המפגינים הכו אותו, קטעו את ידיו והרגו אותו.
כלי תקשורת במערב אף הם דיווחו על פגיעות במפגינים. אנשי צוות משלושה בתי חולים באיראן אמרו ל-BBC כי הם מוצפים בהרוגים ובפצועים. "הם ירו ישר לראשיהם של צעירים, גם לעבר החזה שלהם", סיפר אחד הרופאים. רופא אחר העיד כי בית חולים לרפואת עיניים בטהראן נכנס למצב חירום.
שני עובדי רפואה נוספים ששוחחו עם ה-BBC העידו כי טיפלו בפציעות כתוצאה מירי של אש חיה. עובד בית חולים בטהראן תיאר מראות מחרידים, ואמר כי בגלל שהיו פצועים כה רבים, אנשי הצוות לעתים לא הספיקו לבצע החייאות. "בערך 38 אנשים מתו. המספר היה כה גבוה שלא היה מספיק מקום, אז ערמו את הגופות אחת על השנייה", סיפר. "על הרבה מהם לא יכולתי להסתכל. הם היו בני 20 עד 25", הוסיף.
ערוץ BBC בפרסית אישר ממקורותיו כי 70 גופות הגיעו לבית חולים אחד בעיר ראשת בשישי בלילה. גם שם, חדר המתים היה בתפוסה מלאה, אז הגופות הוצאו. הרשויות ביקשו מקרובי המתים 7 מיליארד ריאל (השווים בערך 7000 דולר) כדי לשחרר אותם לקבורה, כך דווח.
רשת האינטרנט הושבתה השבוע באיראן בניסיון של המשטר לדכא את המחאות ולהפעיל צנזורה על המפגינים ששוטפים את רחובות הערים כבר שבועיים ברצף. המשטר אף איים בעונש מוות על מפגינים, זאת לצד פעולות אלימות לדיכוי המתרחשות בשטח ודיווחים על עשרות הרוגים ופצועים. אמש, ספינות מלחמה איראניות השתתפו גם בתרגיל משותף עם סין ורוסיה במים הטריטוריאלים של דרום אפריקה.
עוד בנושא
