הפנטגון הציג בפני נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מגוון רחב יותר של אפשרויות תקיפה ממה שדווח בעבר, כולל מטרות הקשורות לתוכנית הגרעין של איראן ואתרי טילים בליסטיים. כך דיווח הלילה (בין שני לשלישי) עיתון "ניו יורק טיימס" מפי גורמים אמריקנים.
על פי הדיווח, האפשרויות הסבירות יותר לפעולה כרגע מצומצמות יותר יחסית: מתקפת סייבר, או תקיפה נגד מנגנוני הביטחון הפנימיים של איראן. בכל מקרה, כל תקיפה כזו תוכל להתבצע לכל הפחות רק בעוד מספר ימים ועשויה להביא לתגובת נגד משמעותית של איראן.
היום צפוי הנשיא טראמפ לקבל את התדרוך לגבי אפשרויות הפעולה הללו מול איראן. הגורמים ציינו שטראמפ עדיין שוקל את האפשרויות הדיפלומטיות מול איראן - משא ומתן על הסכם גרעין חדש - במקביל לבחינה של אפשרויות התקיפה נגד המשטר האיראני.
מוקדם יותר הלילה קראה ארצות הברית לאזרחיה לעזוב מייד את איראן ואמרה כי הם נמצאים בסיכון משמעותי לתשאול או מעצר. באזהרת המסע המעודכנת שפרסם משרד החוץ האמריקני, נכתב כי המחאות מחריפות וכי יש לשקול לעזוב דרך מעברי הגבול היבשתיים. עוד נכתב כי בעלי אזרחות כפולה חייבים לעזוב את איראן עם האזרחות האיראנית.
זמן קצר קודם לכן הודיע טראמפ כי יוטל מכס של 25% על כל מדינה שעושה עסקים עם איראן. גם דוברת הבית הלבן קרולין לוויט מסרה לכתבים כי הנשיא טראמפ משאיר תמיד את כל האפשרויות על השולחן, כולל תקיפות אוויריות. "עם זה, הוא מעדיף לפתור את המשבר בדרכים דיפלומטיות", הוסיפה לוויט.
הדילמה של טראמפ: בארה"ב שוקלים אם לתקוף באיראן או לדון בהסכם גרעין חדש - אבל לא מדברים על החלפת המשטר | הדיווח של @nathanguttman#מהדורתכאןחדשות עם @TaliMoreno_ pic.twitter.com/SElUumUBAh
— כאן חדשות (@kann_news) January 12, 2026
בתוך כך, יורש העצר הגולה של איראן, רזא פהלווי, אמר הערב כי מה שקורה באיראן זו מלחמה וכדי להפחית את מספר הנפגעים יש צורך בפעולה נגד השלטון האיראני המדכא את הציבור. הוא הדגיש כי האיראנים לא נלחמים רק בעבור חירותם, אלא יודעים שחירות לאיראן תעניק יציבות גדולה יותר לשאר העולם. בראיון לרשת CBS הבטיח פהלווי כי אם ישוב לאיראן ידאג לכך שהיא תהפוך לדמוקרטיה ולא תהיה אוטוקרטית.
אמש דיווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל" כי כמה בכירים בממשל האמריקני, ובראשם סגן הנשיא ג'יי. די. ואנס, דוחקים בנשיא טראמפ לנסות את האפיק הדיפלומטי, בטרם יפנה לשימוש בכוח נגד איראן. בדיווח נאמר כי טראמפ נוטה לפי שעה לאשר תקיפות צבאיות נגד איראן אך טרם קיבל החלטה סופית.
