מסמך המסגרת של המתווכות לשיחות בין איראן וארצות הברית מחר בעומאן נחשף הערב (חמישי) בערוץ אל ג'זירה. בין השאר המסמך כולל הפחתה משמעותית של העשרת האורניום האיראנית והעברת מאגר האורניום המועשר למדינה שלישית.
המסמך הוצג לשני הצדדים על ידי טורקיה, קטר ומצרים. שני מקורות פירטו לערוץ הקטרי את פרטי מסמך המסגרת. בין השאר נכללו בו בנוסף להפחתת העשרת האורניום, הסכמה איראנית שלא תעשיר אורניום למשך שלוש שנים, ולאחר מכן העשרה תהיה מתחת ל-1.5%. מאגר האורניום המועשר יועבר למדינה שלישית.
בנוסף, לפי המסמך, איראן אמורה שלא להעביר נשק וטכנולוגיות לגורמים אזוריים ובעלי ברית איראנים שאינם מדינות. לצד זה, על פי אחד המקורות ששוחח עם אל ג'זירה, איראן אמורה להתחייב שלא להתחיל בשימוש בטילים בליסטיים.
ברקע המתיחות: שיחות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן יחלו מחר. בישראל סבורים כי גם סבב השיחות הזה יסתיים בכישלון | הדיווח של @gilicohen10 #מהדורתכאןחדשות עם @TaliMoreno_ pic.twitter.com/NmvhnqS5vb
— כאן חדשות (@kann_news) February 5, 2026
בתוך כך, בישראל סבורים כי שיחות המו"מ בין איראן לארצות הברית נועדו לכישלון מראש, כך דווח הערב במהדורת כאן חדשות. לפי גורם שמעורה בנושא, כרגע השיחות הן בגדר "גישוש" לגבי היקף הפערים בין הצדדים. בישראל סבורים שהפערים משמעותיים, והם אלו שיובילו לכישלון השיחות. היום אמר נתניהו בוועדת החוץ והביטחון כי אינו יודע מה טראמפ יעשה בנוגע לאיראן, אך שישנו תיאום הדוק בינו ובין נשיא ארצות הברית.
באיראן דרשו לעסוק בשיחות רק בנושא הגרעין, אך ארצות הברית דחפה לדון גם בטילים הבליסטיים, הפעילות האזורית והיחס לבני העם האיראני. בפגישה עם ויטקוף השבוע העבירו בישראל מסר ברור: אפשר לדחוק את איראן יותר מבעבר בשל המצב הרגיש של המשטר.
טורקיה וקטר עבדו קשה מאוד כדי שהשיחות יתקיימו, וניכר כי השתיים הפעילו לחץ מאחורי הקלעים כדי להתגבר על המשבר במגעים בין וושינגטון לטהראן. מנגד, בישראל הניחו שהשיחות יגיעו למבוי סתום.
