מדוע בחר השופט בדימוס סטיב אדלר שלא לקבל את גרסת עובדת בנק הפועלים, שהתלוננה כי הותקפה מינית על ידי המנכ"ל לשעבר ציון קינן? אתמול (רביעי) העדיף הבנק לפרסם רק כמה חלקים מדוח הבדיקה הפנימית שערך השופט אדלר. בחלקי הדו"ח שבחר הבנק להעביר אתמול לתקשורת נכתב כי "לא ניתן לאמץ את הגרסה של העובדת". אבל הערב אנחנו חושפים את פרטי הדו"ח הרגישים, שהבנק בחר שלא לפרסם, ומטילים סימני שאלה סביב החלטת השופט שלא לקבל את גרסת המתלוננת.
מפרטי הדוח המלא, שהגיעו לידי דסק התחקירים של "כאן", עולה כי השופט אדלר קבע שעדותו של קינן אמינה ו"משכנעת", כלשונו, בין היתר בזכות הופעתו המכובדת בדיון ותפקידו הבכיר בבנק: "הוא (קינן – ר.ח) אף עשה רושם רציני, זהיר ובעל הופעה מכובדת. העדים שאינם חבריו הטובים של ציון העידו כולם שלא נראה להם שציון יסכן את הקריירה שלו באירוע חריג נגד העובדת. הוא נראה בעיני העדים כאדם זהיר במיוחד".
לפי מידע שהגיע לידינו, המתלוננת העידה כי קינן האיץ בה לשתות כמויות נכבדות של אלכוהול בלילה שבו הותקפה מינית, לכאורה. טענה זו אף קיבלה חיזוק מחלק מחברי המשלחת, אשר שהו במועדון בחו"ל בו בילו עובדי הבנק, והעידו בפני השופט אדלר. העובדת גם סיפרה על שורה של הטרדות מיניות מילוליות מצד קינן, בכמה הזדמנויות. השופט אמנם קבע שלא ניתן לאמת את גרסת המתלוננת אך מפרטי הדוח המלא שהגיעו לידינו עולה כי אדלר גם קבע שהמתלוננת "הציגה את גרסתה בצורה מרגשת ובהירה".
עם זאת, בסופו של הליך הבדיקה, המליץ אדלר כי הבנק ישלם לעובדת פיצוי בגובה של יותר מחמישה מיליון שקלים בגין סוגיה אחרת לחלוטין, הקשורה לפגיעה בתנאי העסקתה. "העובדת עשתה רושם של אישה מוכשרת שתרמה הרבה לבנק והיתה עובדת נאמנה ואף סבלה מהכישלון הניהולי", קבע אדלר בשורות שהושמטו מהודעת הבנק מאתמול. העובדת נדרשה לחתום על הסכם שבו התחייבה לשמור בסוד את פרטי תלונתה, אחרת תידרש לוותר על הפיצוי הכספי שקיבלה מהבנק.
השופט בדימוס סטיב אדלר סירב להתייחס לפנייתנו וציין כי הוא "לא יכול לדבר על ענייני עבודה".
מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר ציון קינן סירב להגיב לפניותינו החוזרות.
מבנק הפועלים נמסר: "כבוד הנשיא (בדימוס) אדלר קבע בהחלטתו, כי הסיכום כולו יהיה סודי וחסוי, למעט פרק ההמלצות שבו. אי לכך, וגם בהתאם לחוק למניעת הטרדה מינית והתקנות שהותקנו על-פיו, הבנק מנוע מלפרסם את החלטתו של הנשיא אדלר, למעט המלצותיו".