משרד המשפטים צפוי לאשר בקרוב ליועץ המשפטי לממשלה לשעבר יהודה וינשטיין לייצג את היהלומן המיליארדר בני שטיינמץ.
לאחרונה פורסם בחדשות 2 כי כשנה לאחר שפרש, בגיל 73, הצטרף וינשטיין לצוות ההגנה של שטיינמץ, החשוד במתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לפקידים בכירים בממשלת גינאה תמורת קידום עסקיו במדינה. את שטיינמץ מייצג גם עורך הדין האמריקאי הבכיר אלן דרשוביץ.
שטיינמץ ב-2007 (צילום: משה שי, פלאש 90)
וינשטיין פנה לאחרונה למשרד המשפטים לקבל מהם אישור לייצג את שטיינמץ ולשתף פעולה עם קארין, בתו הסנגורית, בנושאים שונים. הנושא הועבר מהיועץ המשפטי לממשלה לטיפול המשנה לפרקליט המדינה לעניינים אזרחיים ונמצא בשבועות האחרונים בבחינה. בתום הבדיקה סבורים במשרד המשפטים שווינשטיין כשיר ויכול לייצג את שטיינמץ, ולא חלים עליו צינון כלשהו או מגבלות על ייצוג של בעלי הון.
לעומת זאת, במערכת המשפטית נמתחה ביקורת רבה על חציית הקווים של וינשטיין, מחשש לפגיעה במוסד היועץ המשפטי לממשלה. מאז קום המדינה ועד היום נהגו יועצים משפטיים לממשלה לפרוש בתום כהונתם, לחזור לאקדמיה או לחלופין להתמנות לשיפוט בבית המשפט העליון.
המעבר של וינשטיין לייצוג בעלי הון בתום כהונה כיועץ משפטי לממשלה, שבה נחשף למידע הרגיש ביותר, מצטרפת לזה של השופטת בדימוס ורדה אלשיך שעובדת עבור לב לבייב. תופעת הדלת המסתובבת של פקידי ציבור שעוברים לעבוד אצל בעלי הון כבר לא שייכת רק לפקידי האוצר, אלא מחלחלת עמוק לעולם המשפט.
וינשטיין סירב להגיב.