פרשת הצוללות: עו"ד דוד שמרון המקורב לנתניהו נחקר

פרשת הצוללות: עו"ד דוד שמרון המקורב לנתניהו נחקר
קרוב משפחתו ואיש סודו של ראש הממשלה חשוד בתיק 3000. על פי החשד, גנור שכר אותו כדי לקדם את העסקה שלא כדין
מחבר רועי ינובסקי מחבר רועי ינובסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
עו"ד דוד שמרון מחוץ לבית המשפט המחוזי ירושלים, דצמ
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עורך הדין דוד שמרון, פרקליטו וקרוב משפחתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הוא בין החשודים שנחקרו ביומיים האחרונים בפרשת הצוללות – כך הותר הבוקר (רביעי) לפרסום. הוא נחקר משעות הבוקר בפעם השלישית, ולאחר מכן ישוב למעצר בית. שמרון, בן דודו של נתניהו ואיש סודו, משמש פרקליטו זה כ-30 שנה ואף ניהל עבור הליכוד מו"מ קואליציוניים.

על פי החשד, שמרון נשכר על ידי נציג המספנה הגרמנית תיסנקרופ, מיקי גנור, כדי שייצג אותו בעסקאות כלי השיט על מנת שינצל את מעמדו שלא כדין. גנור חשוד ששילם כספי שוחד למפקד חיל הים לשעבר אלוף במיל' אליעזר (צ'ייני) מרום ולמשנה לראש המטה לביטחון לאומי לשעבר אבריאל בר יוסף, כך שהשניים יפעלו למינויו לנציג המספנה בישראל ויקדמו את העסקאות.

מרום נחקר במשך כ-14 שעות אתמול ולאחר מכן שוחרר למעצר בית עד ליום חמישי. בחקירה נבדקים בין היתר חשבונו של מרום, שהוקפא עוד בטרם נחקר, ושל חשודים נוספים בפרשה בארץ ובחו"ל. מהתנועה בחשבונות עולה החשד כי כמה מהעברות הכספים מעידות על תשלומי שוחד.

עורך הדין עמית חדד ממשרדו של עו"ד יעקב וינרוט, שמייצג את שמרון בפרשה, אמר כי מרשו משתף פעולה עם החוקרים. "למרות סיטואציה לא פשוטה, מבחינה אישית ומקצועית, במידה רבה עו"ד שמרון חש הקלה על כך שסוף סוף ניתנת לו ההזדמנות להציג את עמדתו המלאה ואת נקודת המבט שלו בפני רשויות החוק. עו"ד שמרון פעל בהתאם לחוק. הוא שיתף פעולה באופן מלא עם חוקריו, ובטוח כי רשויות החוק יגיעו לאותה המסקנה. עו"ד שמרון יעמוד לרשות החוקרים בכל עת שבה יבקשו זאת".

הפופולריים