הנשיא ריבלין קיצר את עונשו של ראש עיריית ר"ג לשעבר צבי בר

הנשיא ריבלין קיצר את עונשו של ראש עיריית ר"ג לשעבר צבי
נשיא המדינה נענה לבקשת החנינה של ראש עיריית רמת גן לשעבר, שהורשע בשוחד, וקיצר את עונשו משלוש שנות מאסר ל-15 חודשים בשל נסיבות רפואיות
מחבר אוריה אלקיים מחבר אוריה אלקיים
Getting your Trinity Audio player ready...
ראש עיריית רמת גן לשעבר, צבי בר
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, החליט היום (חמישי) לקצר את מאסרו של ראש עיריית רמת גן לשעבר, צבי בר, משלוש שנים ל-15 חודשים. בר הורשע בשנת 2015 בשורה של עבירות שוחד, הלבנת הון, הפרת אמונים ושיבוש הליכי חקירה, והחל לקיים את מאסרו בכלא מעשיהו בחודש פברואר האחרון. לפי הודעת בית הנשיא, בר יתייצב כבר בימים הקרובים בפני ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר.

"לאור נסיבות רפואיות חריגות הנוגעות לצבי בר ומשפחתו, שאירעו לאחר מתן גזר הדין בעניינו, החליט היום נשיא המדינה לאמץ את המלצת שרת המשפטים ולהמיר חלק מעונש המאסר בפועל שהוטל על בר בעונש של מאסר על תנאי, כך שעונשו יעמוד על 15 חודשי מאסר בפועל, והוא יוכל לעמוד בפני ועדת השחרורים בימים הקרובים", נמסר בהודעה מטעם ריבלין.

בר בן ה-83 הורשע בשנת 2015 בעבירות שעיקרן קבלת שוחד מקבלנים ברמת גן בזמן כהונתו כראש העיר, בהיקף של כ-1.8 מיליון שקלים. הוא נידון תחילה לחמש שנות מאסר וחצי. בגזר הדין,  ציינו השופטים כי יש מקום לתת את הדעת על סוגיית המאסר וענישה מתאימה  לגילו של צבי, שכן "איננו חפצים בגסיסה איטית של אסירים זקנים בתוככי בית הסוהר".

ראש עיריית רמת גן לשעבר הגיש ערעור הן על הרשעתו והן על העונש, ובסוף השנה שעברה בית המשפט העליון קיצר את עונשו לשלוש שנים. גם אז הסבירו השופטים כי הסיבה להמתקת העונש קשורה לגילו של בר ולמצבו הרפואי.

בחודש פברואר נכנס בר לכלא מעשיהו, וביולי הוא הגיש באמצעות עורכי דינו בקשת חנינה מהנשיא. בר נימק את בקשתו בכך ש"שליחת אדם חולה ותשוש, כבן 82, המצוי בישורת האחרונה של חייו, למאסר ממושך מאחורי סורג ובריח - אינה תורמת כהוא זה, בלשון המעטה, לאמון הציבור בהליכי המשפט".

 

הפופולריים