איתמר שמעוני על סגירת התיק: "קראו לי אנס על לא עוול בכפי"

איתמר שמעוני: "קראו לי אנס על לא עוול בכפי"
ראש עיריית אשקלון המושעה בהתבטאות ראשונה לכאן חדשות על החלטת הפרקליטות לגנוז את החקירה נגדו בחשד לעבירות מין. "עברו על משפחתי שנים קשות, גם בתיק השוחד תראו שאין כלום", אמר
מחבר אסף פוזיילוב מחבר אסף פוזיילוב
Getting your Trinity Audio player ready...
איתמר שמעוני
צילום: צילום: פלאש 90

ראש עיריית אשקלון המושעה, איתמר שמעוני, התייחס הערב (שני) להחלטת הפרקליטות לסגור את התיק נגדו בחשד לעבירות מין מחוסר ראיות. "ישבתי 18 יום במעצר ואמרו שאני אנס, על לא עוול בכפי", אמר בהתבטאות ראשונה לכאן חדשות.

שמעוני, שחשוד בעבירות נוספות, טוען כי האמת תצא לאור בחקירות הנוספות. "גם בתיק שוחד תראו שאין כלום, בדיוק כמו שאמרתי שאני חף מפשע בתיק האונס. עברו שנים מאוד קשות על המשפחה שלי", אמר.

ראש העיר המושעה נשאל איך אחיו ומקורבים עשו עסקאות במאות אלפי שקלים ואף במיליונים ברגע שנכנס לתפקידו. "אחי לא נהיה עשיר, הוא לקח משכנתה", דחה שמעוני את הטענות. "השאלה אם העסקה שאחי עשה חוקית, והיא חוקית לחלוטין. לא היו מיליונים ולא מאות אלפים. הוא עשה עסקה כשרה שלא קשורה אלי, וזה מתברר בבית המשפט".

על פי כתב האישום הנוסף נגד שמעוני, המתנהל בימים אלו בבית משפט המחוזי בתל אביב, אחיו של ראש העיר, עופר שמעוני, פתח עסק לתיווך ללא ניסיון או רישיון מתווך. דרך העסק הוזרמו כספי שוחד, שנקראו "עמלות תיווך". כך קיבל שמעוני שוחד בסך כחצי מיליון שקלים משני אנשי עסקים שפעלו גם בתחום הנדל"ן - ובתמורה פעל לקבלת החלטות לטובתם.

כתב אישום אחר מייחס לו קבלת כחצי מיליון שקלים לצורך מימון הסכמי פיצוי והשתקה לנשים שתקף מינית. תיק זה, כאמור, נסגר מחוסר ראיות. בכתב האישום המייחס לו עבירת שוחד, נטען כי קיבל את הכספים בלי לברר את מקורם ולמרות שידע שייתכן וימצא בניגוד עניינים.

הפופולריים