כתבי אישום הוגשו היום (שני) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד העבריינים ניב זגורי ומיכאל מור בגין מעורבותם ברצח עד המדינה, טל קורקוס ושל עד התביעה אלישע סבח השנה. ביחד עם זגורי ומור, העומדים בראש ארגוני פשע, הואשמו שלושה עבריינים נוספים בפרשה שקיבלה במשטרה את הכינוי "חוק וסדר".
אחד מהנאשמים המרכזיים ברצח, מלבד זגורי ומור, הוא אריק איטל - אחיו הצעיר של הרוצח הסדרתי מבאר שבע, אדם איטל. כתב האישום נגדם מתבסס, בין היתר, על עד מדינה נוסף שגויס מתוך סביבתו של זגורי והשתתף בחיסולו של קורקוס. סעיפי האישום כוללים עבירות רצח, ניסיון רצח, הריגה, קשירת קשר לפשע, עבירות בנשק, שיבוש מהלכי משפט וסעיפים נוספים.
האישום מפרט כיצד החליט זגורי לנקום בקורקוס, לשעבר יד ימינו, שהפך לעד מדינה נגדו וסייע להרשעתו בשורת עבירות, ובעד התביעה אלישע סבח. לצורך "חיסול החשבונות", גייס זגורי את איטל ואת מיכאל מור, שאותם הכיר מעולם הפשע. זגורי נפגש עם איטל בתאילנד בחודש אפריל האחרון, אז הורה לו, לפי האישום, "לפרק את קורקוס".
"לפרק את קורקוס". זגורי בדיון בבית המשפט
הרצח הראשון, של סבח, בוצע בחודש אפריל. מכתב האישום עולה כי זגורי הפגיש בין עד המדינה לבין אריק איטל, ושיתף אותם ברצונו לנקום בסבח על עדותו נגד אחיו של איטל. השניים הגיעו למסעדה שבבעלותו של סבח בנתניה מצוידים באקדח, ואיטל ירה בסבח חמישה כדורים בפלג גופו העליון, כשהוא עוטה כובע קפוצ'ון וכפפות לצורך הסוואה.
במפגש אחר שקיים עם עד המדינה בסין, עדכן זגורי את המעורבים בתכנון הרצח כי הוא מנהל מעקב אחר קורקוס במטרה לעשות לו "כיפה אדומה". בין היתר, הוא אסף מראש את פרטי רכבו של קורקוס וכתובתו. בנוסף לכך, סיכמו המשתתפים כי ירצחו את בתו של העד הנוסף, סבח, באמצעות סכין ואז ינהלו משא ומתן עם המשטרה על גופתה, בתמורה לשחרור הרוצח אדם איטל מהמאסר.
על פי האישום, עוד לפני שפוצצו את רכבו של קורקוס בחודש יוני האחרון, ניסו אנשיו של זגורי לרצוח אותו בירי אקדח מחוץ לדירת הימורים באשקלון שאותה נהג לפקוד. איטל ועד המדינה נסעו בעקבות רכבו של קורקוס כשיצא מהדירה, אך לא הצליחו לעקוב אחריו והחליטו לסגת ברגע האחרון מחשש שיבחין בהם.
רק לאחר הניסיון הראשון, התקבלה ההחלטה לחסל את קורקוס באמצעות מטען נפץ. איטל ועד המדינה הטמינו את המטען, שבו כחצי קילו חומר נפץ, בשעה שקורקוס בילה בדירת ההימורים, והמתינו במקום עד שיצא. קצת אחרי 03:00, כשקורקוס עזב את הדירה ונכנס לרכבו בחניית הבניין באשקלון, הם הפעילו את המטען באמצעות שלט רחוק - וקורקוס מת במקום. בכתב האישום אף מצוין כי לאחר הרצח, עד המדינה קיים שיחת וידאו עם זגורי באמצעות אפליקציית ווטסאפ, שבה עדכן את ראש ארגון הפשע כי חיסלו את קורקוס.
זירת חיסולו של קורקוס ביוני, באשקלון
"האכזריות במעשים נועדה להעביר מסר חד וברור בעולם הפשע הישראלי, כי דינם של עדים המשתפים פעולה עם המשטרה הוא מוות אכזרי", אמרו בפרקליטות. בבקשה להאריך את מעצרם של המעורבים עד לתום ההליכים נגדם, נכתב עוד כי הם "פגעו בנשמת אפו של ההליך הפלילי ושל שלטון החוק".
אתמול, בתום כחצי שנה של חקירה, הודיעה המשטרה על פענוח חיסולם של קורקוס ושל סבח, והתירה לפרסם את דבר מעצרם של זגורי ושל מור ביחד עם ארבעה חשודים נוספים. עו״ד יהלי שפרלינג ועו״ד דורון נוי, המייצגים שלושה מהנאשמים בפרשה כולל מיכאל מור, מסרו בתגובה כי "מצערת העובדה שהפרקליטות בחרה ללכת שבי אחרי עדותו של עד מדינה עם דם על ידיו, שביקש להציל את עורו מהרשעה בשני תיקי רצח. עד המדינה מסר אוסף של שקרים שאין להם אחיזה במציאות. אין לנו ספק כי במהלך ניהול המשפט תתברר התמונה האמיתית".
עורך דינו של ניב זגורי מסר כי "מדובר בפרשייה במסגרתה גויס עד מדינה. לפי הבנתי, מדובר בעד מדינה שהיה שותף באופן פעיל למעשי הרצח ולא ברור כיצד המדינה חותמת על הסכם עם מי שהיה חלק מתוכנית הרצח. מרשי לא שיתף פעולה עם חוקרי המשטרה בשל ניסיון העבר שעדים מרכזיים במשפטו לא אמרו אמת בבית המשפט. לעומת זאת, הוא עומת עם עד המדינה והכחיש החשדות נגדו".