מפקד יחידת להב 433 במשטרה, ניצב רוני ריטמן, ביקש מהמפכ"ל רוני אלשיך לפרוש מתפקידו. ריטמן הבהיר בשיחה עם אלשיך כי ברצונו להקדים את פרישתו מהתפקיד - אך להישאר במשטרה. בסוף השבוע אמורה המדינה להשיב לבג"ץ בעניין השארתו בתפקיד ברקע פרשת התלונה של קצינה נגדו.
בהודעה שפרסם הערב כתב הקצין כי הוא מבקש לסיים תפקידו "בשבועות הקרובים, מתוך האחריות כלפי להב ומשטרת ישראל ומתוך הכבוד שרוחש לעליונות מערכת המשפט ובג"ץ". הוא הוסיף כי הוא "מסיים בימים אלה שלוש שנים וחצי כראש להב 433 קדנציה ארוכה ורבת הישגים, ויכהן בכל תפקיד שיוטל עליו והולם כישוריו".
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר כי הוא תומך במהלך. "לאור פסיקת בג"ץ, אני חושב שמדובר בצעד המתבקש", מסר והוסיף: "מעבר לכך יתקבלו החלטות נוספות בעניינו בתקופה הקרובה".
מהמשטרה נמסר בתגובה: "ניצב רוני ריטמן פנה היום למפכ"ל ולשר לביטחון הפנים וביקש לאחר למעלה משלוש שנים וחצי שנים כמפקד להב 433 לסיים את תפקידו בהקדם ולהשתבץ מחדש במסגרת סבב הניצבים בשנת 2018. השר והמפכ"ל יפעלו במהירות למינוי מחליף וביצוע חפיפה מסודרת. מענה ברוח דברים אלה, יועבר לבג"ץ ותוך כשבוע יקבעו הצעדים הפיקודיים המשלימים ובג"ץ יעודכן בהם".
עו"ד חי בר אל, שמייצג את המתלוננת, טען כי מדובר בצעד חסר משמעות מעשית מבחינת מרשתו. "ספין ממוחזר, שניסו אותו כבר לפני כמה חודשים. בלי צעד פיקודי משמעותי ובלי לוח זמנים קצר ביותר, זה ספין שמנסה לעקוף את החלטת בג״ץ".
ריטמן נחקר במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) ב-2015 בחשד שהטריד קצינת משטרה ששרתה תחתיו בכמה אירועים. ריטמן הכחיש את החשדות והוצא לחופשה – אך שב לתפקידו. צ', הקצינה שהתלוננה כי ריטמן הטריד אותה מינית, עתרה ב-2006 לבג"ץ בעקבות החלטת המפכ"ל להשיב את ריטמן לתפקידו לאחר שהוצא לחופש בשל התלונה. כמה חודשים לפני כן, החליט היועץ המשפטי לממשלה דאז יהודה וינשטיין שלא להגיש כתב אישום נגד ריטמן, אך סבר שיש להעמידו לדין משמעתי. אלשיך החזיר אותו לתפקיד, והסתפק בנזיפה בלבד.
בנובמבר האחרון הורה בג"ץ למפכ"ל ולשר לביטחון הפנים גלעד ארדן לקבל החלטה מחדש בנוגע להשבתו לתפקיד של ריטמן. השופטים לא נענו לבקשה להורות על פיטוריו של הקצין הבכיר אך מתחו ביקורת על המפכ"ל ואמרו כי נפלו פגמים מהותיים בהחלטתו. "החלטת המפכ"ל, במתכונתה הנוכחית, אינה יכולה לעמוד", כתבו השופטים. לטענתם, אלשיך "לא נתן משקל ראוי וסביר לעדויות הקיימות בעניין תלונת הקצינה ולכן אין תשתית עובדתית מבוססת מספיקה למסקנה שקיבל".
לפני כשנה נחשף ב"כאן" כי על שולחן המפכ"ל הונחה חוות דעת פנימית שהמליצה לזמן את ריטמן לשימוע ולשקול לפטרו. אלשיך התעלם ממנה והעדיף חוות דעת שונה. כמו כן, מח"ש לא גילתה כי בידיה מידע על שתי שוטרות נוספות שהוטרדו לכאורה על ידי ריטמן וסירבו להתלונן.