כתב אישום הוגש הבוקר (שני) נגד תשעה נאשמים ועשר חברות, שאחראים להפקת חשבוניות פיקטיביות והלבנות הון בהיקף של יותר ממיליארד שקלים. הם מואשמים בעבירות על חוק המאבק בארגוני פשיעה, חוק מס ערך מוסף, פקודת מס הכנסה וחוק איסור הלבנת הון.
לפי כתב האישום, הנאשמים התאגדו החל מחודש ינואר 2015 במסגרת ארגון פשיעה, שפעל במבנה היררכי ברור. יניב בן דוד שימש כראש הארגון והתווה את מדיניותו הפלילית. בין היתר הוא כיוון את הפעילים והחברים בו לביצוע עבירות והורה על חלוקת הרווחים בין החברים. יחד איתו ניהלו את הארגון גם אחיו, תום והראל בן דוד.
הנאשמים גייסו מנהלים ופעילים, שילמו להם שכר, וכיוונו את פעולותיהם כדי לקדם את פעילותו הפלילית של הארגון. מדובר בארגון שעסק בהלבנת הון והפצת חשבוניות פיקטיביות בדרך של השתלטות ופתיחת חברות קש, שכל תפקידן הוא מתן כיסוי חשבונאי כוזב להעסקת עובדים. היקף החשבוניות הפיקטיביות עמד על למעלה מ-850 מיליון שקלים והיקף עבירות הלבנת ההון שביצעו הנאשמים עומד על כרבע מיליארד שקלים.
שיתוף פעולה עם המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה הביא למעצרם של האחים בן דוד בספרד, לצורך הסגרתם לארץ בגין העבירות המתוארות בכתב האישום. לפי המשטרה, החקירה החלה בעקבות פיקוח על פעילות בקרב גורמים העוסקים בפשיעה כלכלית, שם נחשף שהפעילות הפלילית הביאה לפגיעה בקופת המדינה וגרמה לנזק כלכלי מוערך של מאות מיליוני שקלים.
רב פקד עדי אדרי, קצינת חקירות בלהב 433, התראיינה לתכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב'. לטענתה ממדובר בפיגוע פשיעה כלכלי. "הארגון השתלט על חברות קבלניות ישראליות או פתח חברות קש שמתחזות לחברות לגיטימיות, כשבפועל אין להם שום תוכן", הסבירה אדרי. "החברות שנפתחו נועדו אך ורק למתן כיסוי חשבונאי מטרה לרמות את רשויות המסים. זו הייתה שיטה להוציא כסף מקופת המדינה בהקיפים גבוהים".
"זאת עבודה של שנה, זה לא תיק שהתפרץ אלינו במקרה. עבודת איסוף ראיות של חודשים ארוכים והובילה שיש לנו מתחת לאף ארגון פשיעה שמושתת על עבירות כלכליות. מדובר בארגון שפעל בישראל גם מחו"ל ועסק בעבירות מס והלבנת הון בהיקפים של יותר ממיליארד שקלים", הוסיפה אדרי. "שמנו את היד כבר על כמה עשרות מיליונים".