המשטרה ערכה עימות בין ניר חפץ למנכ"ל וואלה

המשטרה ערכה עימות בין ניר חפץ למנכ"ל וואלה
יועץ התקשורת לשעבר של ראש הממשלה ואילן ישועה עומתו במסגרת החקירה בפרשת בזק
מחבר רועי ינובסקי מחבר רועי ינובסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
ניר חפץ
צילום: צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

המשטרה ערכה היום (רביעי) עימות בין יועץ התקשורת ניר חפץ למנכ"ל וואלה! NEWS, אילן ישועה, במסגרת החקירה המתנהלת בתיק 4000 - כך פורסם לראשונה בתוכנית "כאן הערב" בכאן רשת ב'.

העימות בין חפץ לבין ישועה הוא הראשון בסדרת עימותים שהמשטרה החלה לערוך בין המעורבים בפרשת בזק. בעדותו, טען מנכ"ל וואלה! NEWS כי משפחת נתניהו הפעילה לחץ בלתי פוסק בנוגע לנעשה באתר וניסתה להשפיע על מינויי בכירים בו, הן דרך ניר חפץ והן דרך שאול אלוביץ' ורעייתו, איריס אלוביץ'.



חפץ, הנחשב לעד מפתח בפרשה, טען בעימות, כמו גם לאורך החקירה, כי הממשק שקיים מול ישועה היה במסגרת תפקידו כדובר, כפי שפעל גם באתרים אחרים. הוא הדגיש כי אין בכך מעשה פלילי וכי לא היה מעורב במהלך של רגולציה תמורת הלחצים שהפעיל בוואלה! NEWS.

תכנית החקירה של המשטרה כוללת גם עימות בין ישועה לבין מי ששלט באתר, שאול אלוביץ', בנוגע לאותם הלחצים. ככל הנראה יתקיים עימות גם מול רעייתו של אלוביץ' איריס, שלפי החשד הפעילה אף היא לחצים וקישרה בין בני הזוג נתניהו לבין גורמים באתר. כמו כן, היום פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי ישועה מוסר למשטרה מידע כבר למעלה מחודש במסגרת חקירת הפרשה, והביע נכונות להתעמת עם חשודים.

היום האריך בית המשפט השלום בתל אביב את מעצרו של סמנכ"ל הפיתוח העסקי של "בזק", עמיקם שורר, בשישה ימים. השופטת פוזננסקי כץ אמרה כי "משצו איסור הפרסום הוסר, ניתן לומר בפה מלא כי מדובר בפרשה המטילה חשד סביר מבוסס ואף מעבר לכך לשחיתות חמורה. במעגל ביצוע העבירות מעורבים רבים. כל אחד על פי חלקו. כל אחד על פי תרומתו. העבירות בוצעו על פי החשד על ידי נושאי תפקידים בכירים במערכות השלטון ובחברת בזק". היא ציינה כי התווספו בעת האחרונה ראיות נוספות. 

עו"ד איתן מעוז, המייצג את שורר, טוען שבחודש יולי, כאשר עלו חשדות דומים, שוחררו החשודים למעצר בית. הוא ציין כי במסמך החשדות אז נכתב כי מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, פעל במסגרת תפקידו לקדם אינטרסים של חברת בזק במשרד התקשורת. "כשניסו להסביר את הצורך במעצר, הם טענו שהאירוע בחודש יולי כולל פעולות חקירה רבות מאוד, לרבות מעורבים נוספים שמתקיימים בין החשודים, יחסים מקצועיים אישיים שמעלים החשד לשיבוש". 

לפנות בוקר חתם פילבר, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, על הסכם עד מדינה עם הפרקליטות. במסגרת ההסכם הוא צפוי למסור פרטים נגד נתניהו בתיק. בתמורה לא יישא פילבר עונש מאסר בפועל ואף לא עבודות שירות וייתכן שגם לא ישלם קנס.


עדותו של פילבר צפויה לחזק את הראיות נגד כלל המעורבים בחקירה, בעיקר אנשי אלוביץ' ואנשי ראש הממשלה. הוא יחל למסור את עדותו לחוקרי המשטרה כבר הבוקר. פילבר הושעה מתפקיד מנכ"ל משרד התקשורת לפני כארבעה חודשים. הוא יעיד בעיקר על הקשרים שקיים ראש הממשלה עם אנשי עסקים בתקופה ששימש שר התקשורת.

על פי החשד, בעל השליטה בחברת "בזק", שאול אלוביץ', ובכירי החברה, העמידו את אתר "וואלה" שבשליטת אלוביץ' לרשותה של משפחת נתניהו, באמצעות יועץ המשפחה ניר חפץ. הדבר התבטא, כך לפי החשדות, בצנזור תכנים והשפעה על מינויים באתר. בד בבד, פעלו לכאורה חפץ ושלמה פילבר למתן הטבות רגולטוריות לבזק.

הפופולריים