נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס דוד רוזן, אמר היום (שלישי) לכאן רשת ב' כי פעולת השופטת רונית פוזננסקי-כץ בפרשת המסרונים הינה "פסולה לחלוטין". השופט רוזן אמר את הדברים לאסתי פרז בתכנית "בחצי היום", ברגע פרסום דוח תלונות הנציבות על מייצגי המדינה בערכאות לשנת 2017.
"לעולם לא התכתבתי עם פרקליטים", אמר רוזן. "הייתי למעלה מ-20 שנה שופט. לא הייתי ספון בלשכתי ואני לא יודע ולא שמעתי -אפילו לא ברכילות - ששופט כלשהו נהג כך. מדובר בפעולה פסולה לחלוטין". לדבריו, "הנושא נמצא בבדיקה ואפשר להיות סמוכים ובטוחים שבדיקת השופט תהיה רצינית ויסודית. לאחר שייתן את ההמלצה, הרעש התקשורתי יירד במידה רבה".
על תפקידו אמר רוזן כי בין המבוקרים של הנציבות נכללים את התביעה המשטרתית, הפרקליטות, מיופי הכח בעיריות ומוסמכי היועץ המשפטי. הנציב התלונן על סמכויותיו ואמר "על פי החוק, אני לא יכול ליזום בדיקה. רק אם אדם פונה אליי, ולא תמיד פונים בגלל כל מיני התחשבנויות. הצעתי לשרת המשפטים, איילת שקד, שתתחיל להוביל שינוי בחוק".
עם זאת, אמר רוזן, כי למרות היעדר הסמכויות, "במקרים שבדקנו תלונות פרטניות, מצאתי להמליץ המלצות רוחביות ולא נקודתיות. ניצלתי את הסמכות הנתונה לי. יש בהמלצות הרוחביות כדי לתקן ליקויים שהתגלו. האם מצאתי שחיתוית בדוח? לא מצאתי. מצאתי תופעות פגומות שיש לתקנן ונהלים שחשוב לטייב. שחיתות לא מצאתי".
על המאבק בין הפרקליטות לנציבות הביקורת על הפרקליטות הילה גרסטל, אמר רוזן כי "במבט על לאחור, ברור לשני הצדדים שהם יצאו מצולקים מאותו מאבק מטופש. היום ברור לגמרי שאם רוצים פרקליטות עוצמתית, חייבים ביקורת קשה ונשכנית - כי אין גוף שחף מליקויים, וזה ברור גם לפרקליטות".
הנציב תקף בחריפות את נוהל ההודעה על סגירת תיקים הנהוג היום: "חייו של אזרח שהואשם פסקו מלהיות חיים. על פי החוק היום, מי שמודיע על סגירת תיק זו המשטרה, והיא עושה זאת לעתים אחרי חודשיים-שלושה ונתקלתי במקרים של שנים. אני ממליץ שהפרקליטות תהיה מחויבת להודיע ובמיידי לאזרח שתיקו נסגר".