המסמך המרכזי של מנכ"ל משרד התקשורת המושעה, שלמה פילבר, בנושא חברת בזק, נחשף היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. המסמך שהיה שווה 170 מיליון שקל לבעל השליטה לשעבר בחברה, שאול אלוביץ, עמד להטות את הרוגלציה של משרד התקשורת לטובתה של בזק ולטובתו של אלוביץ'.
במסמך, שנכתב ב-7 באוקטובר 2016 תחת הכותרת "ביטול ההפרדה מבנית והאצת התשתיות", והיה מיועד לשר התקשורת, צחי הנגבי; כתב פילבר כי "ההחלטה על המלצה לתמרוץ [...] מבוססת גם על ההערכה כי בהינתן היקף ההשקעות הנדרש [...] הדבר לא יתרחש ללא התערבות הרגולטור [...] הערכתי והמלצתי היא כי אין להתבסס על התחרות שינסו לפתח חברות הסלולר"
בסיכום המסמך הודה פילבר כי כבר הגיע להבנות עם בזק. "בשלב ראשון סוכם על ביטול הפרדה תאגידית בלבד, בואפן מיידי, בדגש על מיזוג בזק – יס ובאופן שיקנה לחברה ודאות רגולטורית"
המסמך נכתב על ידי פילבר לבדו, בניגוד לעמדת הדרג המקצועי במשרד התקשורת. כך, סמנכ"ל הכלכלה במשרד, חשב הפוך מפילבר. "החיסרון בהצבעה נובע ממרכיבים בה אשר צפויים לטעמי להעצים את כח השוק של בזק ולספק לה יתרונות תחרותיים אשר עלולים לפגוע בענף שלם". עמדה דומה לזו הציג גם הממונה על התקציבים באוצר, באותו הזמן, אמיר לוי.
מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר אבי ברגר, שפוטר על ידי נתניהו, מסר לאחרונה כמה עדויות מפורטות בתיק בזק במשטרה וברשות לניירות ערך, שם מגדירים אותו עד משמעותי. ברגר התייחס בעדותו בעיקר לתקופה שבה כיהן תחת נתניהו - מנובמבר 2014 עד מאי 2015 @Roi_Yanovsky #חדשותהערב pic.twitter.com/QML0ByF5Xz
— כאן חדשות (@kann_news) 4 במרץ 2018
בתוך כך, היום נחשף בחדשות הערב כי מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר אבי ברגר, שפוטר על ידי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מסר באחרונה כמה עדויות מפורטות נוספות במשטרה וברשות לניירות ערך. ברגר, שמוגדר על ידי הרשויות החוקרות 'עד משמעותי', העיד בעיקר על התקופה בה כיהן תחת נתניהו, בין נובמבר 2014 למאי 2015.
ברגר הוביל רפורמות להגברת התחרות בשוק שפגעו בחברת בזק. הרפורמות הוקפאו עם פיטוריו לאחר הבחירות. בעדותו נשאל על לחצים שהפעילו נתניהו וסביבתו לקדם מהלכים שחלקם היו אמורים להיטיב עם בזק.