גורמים משפטיים נגד הכנסת: "פעולות שמצפצפות על עמדת היועמ"ש"

גורמי משפט: "הכנסת מצפצפת על עמדת היועמ"ש"
הבכירים במערכת המשפט מתחו ביקורת חריפה נגד החקיקה האחרונה, כולל החוק שמסמיך את שר הפנים לשלול תושבות ממחבלים ממזרח ירושלים. היועמ"ש לא מתכוון להגן על החוק בפני בג"ץ
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט
צילום: צילום: פלאש 90

גורמים משפטיים בכירים מתחו הבוקר (חמישי) ביקורת חריפה על החקיקה של הכנסת בתקופה האחרונה, וכינו אותה "סערת פעולות המתעלמות לחלוטין, ואפילו מצפצפות על עמדת היועץ המשפטי לממשלה ומשרד המשפטים". בין השאר, הבכירים במערכת המשפט ביקרו את החוק שעבר השבוע לשינוי הליך שלילת תושבות קבע ממחבלים במזרח ירושלים, ואת אי-העברתו של סעיף המעגן את ההליך באמצעות הרשויות המקומיות.

הבוקר פורסם בכאן רשת ב' כי היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לא יגן בבג"ץ על החוק המדובר, המסמיך את שר הפנים לשלול תושבות מתושבי מזרח ירושלים שעוסקים בטרור. זאת, לאחר שהח"כים סירבו לדרישתו כי כל החלטה כזו של שר הפנים תצריך את הסכמת היועץ המשפטי.

בסביבתו של מנדלבליט הסבירו כי לפי פסיקת בג"ץ, מעמד תושבי מזרח ירושלים שקול לזה של אזרחים. לכן, בכל הנוגע לשלילת אזרחות, החוק דורש את הסכמתו בנושא, כמו גם החלטה שיפוטית. למרות זאת, בעוד שהנוסח המקורי של החוק התנה את שלילת האזרחות בהסכמת היועץ, חברי ועדת הפנים שינו אותו וכתבו במקום זאת בנוסח המתוקן "בהסכמת שר המשפטים".

אתמול אישרה הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק למניעת לוויות המוניות למחבלים, שהעלו שרת המשפטים איילת שקד והשר לביטחון הפנים גלעד ארדן. לפי החוק שאושר, למשטרה הסמכות לעכב מסירת גופות מחבלים, במטרה למנוע הפרות סדר בהלוויות והסתה לטרור. המשטרה תוכל להורות באמצעות צו על עיכוב מסירת הגופה, עד להבטחת מילוי התנאים שדרשה ממארגני הלוויה. כמו כן, תוכל להפעיל את סמכותה אם יש חשש לפגיעה בחיי אדם, הסתה לטרור או גילויי הזדהות עם המחבל או מעשיו.

הפופולריים