בית הדין הארצי לעבודה קבע היום (שני) בפסק דין תקדימי כי הטיפים יהיו מעתה שכר העובדים, ולא ייחשבו עוד ל"כסף שחור". המשמעות - מעתה לא יוכלו מעסיקים להמשיך לשלם את זכויותיהם הסוציאליות של העובדים באמצעות התשר שמעניקים הלקוחות.
לפי ההחלטה, הטיפים שאותם יקבלו העובדים ייחשבו לחלק משכרם וכן כהכנסה לכל דבר ועניין של בית העסק. האחריות על תשלום מלוא הזכויות הסוציאליות תוטל על המעסיק, והוא יחויב לשלם לעובדים פנסיה, ביטוח לאומי ושאר זכויות כחוק - מבלי להשתמש בתשר.
בפסיקתו, כתב השופט כי כל טיפ בענף המסעדנות ייחשב כהכנסה של המסעדה, וכל הכנסה של המלצר מכספי טיפים תיחשב כהכנסת עבודה שלו ממעסיקו. "גם אם התשר שולם ישירות למלצר; גם אם הוא לא עבר דרך הקופה; גם אם שולם באמצעי תשלום נפרד מזה שבאמצעותו שולמה הארוחה; וגם אם הוא לא נרשם בספרי המסעדה או ביומן השירות".
החלטת בית הדין לעבודה להחשיב טיפים במלצרות כשכר, מחייבת אותנו להתקדם במהירות להסדרת העניין בחקיקה, כדי למנוע פגיעה במלצרים והמשך אי הוודאות בתחום. הממשלה, שהתנגדה לניסיוני הקודם להסדיר העניין בחוק, חייבת לשנות את גישתה >>
— Dov Khenin | דב חנין (@dovhanin) 26 במרץ 2018
נשיא בית הדין, השופט יגאל פליטמן, ציין כי המהלך ייתן מענה להעלמת מס גדולה בענף העומדת על שני מיליארד שקלים בשנה. בהסתדרות הנוער העובד והלומד, הארגון היציג בענף המסעדות, אמרו כי הם שמחים על כך שעמדתם התקבלה. "מדובר בצעד חשוב בדרך לתיקון מצבם של עובדי הענף".
בעלי עסקים רבים בענף נוטים לא לשלם שכר, כאשר המלצרים נאלצו להסתפק בכספי התשר. תיקון 24 לחוק הגנת השכר קבע שהמעביד חייב להעניק לעובדים תלוש שכר מסודר. פסקי דין שהתקבלו בנושא הולידו שיטה אחרת, בה המלצרים אכן מקבלים תלוש "לפי הספר" - אך המשכורת ממומנת מהטיפים של הלקוחות.
נושא הטיפים בישראל אינו מוסדר בחקיקה ומסתמך בעיקרו על פסיקה, חרף קריאות חוזרות ונשנות למחוקק לפעול להסדרתו. לאורך השנים מתן התשר למלצר הפך לנורמה רווחת, הנובעת בחלקה מתוך תחושת מחויבות ולא מרצון טוב.