דרמה בפרשת נמל אשדוד: בית המשפט זיכה את אלון חסן

דרמה בפרשת נמל אשדוד: ביהמ"ש זיכה את אלון חסן
חסן, שהיה יו"ר עובדי הנמל, זוכה מהאישומים נגדו על סחיטה באיומים ושוחד: "מהיום הראשון טענתי שאני חף מפשע"; גם מנכ"ל הנמל בעבר ובן דודו של חסן זוכו מכל העבירות. הפרקליטות: בית המשפט פרש את הראיות באופן שונה מעמדתנו
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
אלון חסן בבית המשפט, ארכיון
צילום: צילום: פלאש 90

בית המשפט המחוזי בבאר שבע זיכה הבוקר (חמישי) את אלון חסן, שהיה יושב ראש ועד העובדים בנמל אשדוד, במשפט השוחד נגדו. חסן, יחד עם מנכ"ל הנמל לשעבר שוקי סגיס, ובן דודו דוד חסן, נאשמו שניהלו מערכת של סחיטה באיומים, וניצלו לשם כך את הנמל. כך, על פי האישומים, גרפו השניים עשרות מיליוני שקלים בתוך שלוש שנים בלבד.  

חסן עצמו אמר אחרי ההחלטה: "אני רוצה ללכת הביתה לנוח אחרי הרבה שנים שנאבקתי על החפות שלי. מהיום הראשון טענתי שאני חף מפשע, אני האמנתי בדרך והלכתי איתה עד הסוף. אני שמח שבית המשפט זיכה אותי מכל האשמה". פרקליטו של חסן, עורך הדין אשר אוחיון, אמר: "מדובר בפסק דין שאפשר לומר שלא היה כדבר הזה בישראל. על נאשם במאות עבירות חמורות נקבע שלא ביצע אף אחת מהן. חמש שנים של עוול לא יתואר".

אלון חסן הואשם בלקיחת ובקשת שוחד, סחיטה באיומים, עבירות מס ועבירות נוספות. לשוקי סגיס יוחסו עבירות במרמה, הפרת אמונים וקבלת דבר במרמה. דוד חסן, הואשם בעבירות של קשירת קשר לשוחד והלבנת הון, סחיטה באיומים.


בעקבות התפתחות פרשה זו נעצר עורך הדין רונאל פישר, שצולם לוקח מחסן מזוודה עם כסף, שביקש כדי לכאורה להעביר לקצין המשטרה ערן מלכה. זאת, על מנת שתימנע הגשת כתב אישום נגד חסן. המשפט של פישר ושותפתו, פרקליטת מחוז תל אביב רות דוד – עדיין מתנהל.

בכתבי האישום נגד חסן וסגיס מתוארות כמה פרשות, בכולן מואשם חסן שניצל את מעמדו כדי להנהיג משטר של מעין גביית דמי חסות. הוא הסתייע לשם כך במנכ"ל הנמל, בהיקפים של מיליוני שקלים רק בשלוש שנים שלגביהן מתייחסים האישומים. אף שהחברות שמוזכרות, ותיקות יותר.


השניים הואשמו כי אפשרו לחברת דנה לוגיסטיקה, שניהלו בני משפחתו של חסן ומקורביו, לפעול בתוך הנמל ודאגו שתקבל חוזים ועבודות מלקוחות מובילים. הם ניצלו את תלותם הכלכלית של אותם לקוחות בוועד העובדים, ואמרו להם כי כדאי להם להשתמש בשירותי החברה, אחרת הדבר יוביל לבעיות איתם בנמל.

גם המנכ"ל סגיס בעצמו, כך עלה מהחקירה, היציע את שירותי החברה של מקורבי חסן ללקוחות הנמל שלו. כך קיבלה החברה עשרות מיליוני שקלים מהלקוחות הגדולים בארץ, כמו חברת שמן שחיפשה נפט בים, שבראשה עמדה רמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי.

בפרשה הזו היו שלושה נאשמים נוספים – האחים אורי ויניב בלטר, שותפיו של חסן. הם הודו והורשעו בהסדר טיעון, יניב ישתחרר בקרוב מהכלא אחרי ריצוי שנת מאסר ואורי ריצה עבודות שירות. שניהם שילמו קנס של כחצי מיליון שקלים.

חברת נמל אשדוד מסרה היום: "בעקבות זיכויו של עובד החברה אלון חסן מהאישומים נגדו בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, מתכוונת החברה ללמוד את פסק הדין והמשמעויות שלו, ולפעול בהתאם לדיני העבודה, ההסכמים הקיבוציים והוראות רשות החברות הממשלתיות".

פרקליטות מחוז דרום מסרה בתגובה: "כתב האישום הוגש מלכתחילה לאחר שהפרקליטות סברה שקיים סיכוי סביר להרשעת המעורבים בעבירות המיוחסות להם, ויש לזכור כי חלק מהמעורבים בפרשה הודו, נטלו אחריות והורשעו כבר בתחילת הדרך, ונדונו לעונשים משמעותיים".

"לאורך כל הדרך העמידה הפרקליטות לנגד עיניה את החשיבות הציבורית בהבאת הדברים להכרעה עובדתית, משפטית וערכית על ידי בית המשפט. בית המשפט פרש את חומרי הראיות שהוצגו בפניו באופן השונה מעמדת הפרקליטות, ובסופו של דבר קבע כי יש לזכות. זה תפקידו של בית המשפט וזאת השיטה".

"יודגש כי הפרקליטות בדקה את עצמה בכל שלב ושלב לאורך ההליך, מתוך מטרה לעשיית משפט אמת וצדק, ומתוך אמונה כי הראיות בתיק מהוות בסיס להרשעת הנאשמים. הפרקליטות תלמד את ההחלטה היטב ותבחן את כל האפשרויות המשפטיות העומדות בפניה".

הפופולריים