המדינה לבג"ץ: השליח המיוחד לאוגנדה חזר לארץ, לא הושג הסכם גירוש

המדינה לבג"ץ: השליח לאוגנדה שב לארץ בלי הסכם
בתשובה שנמסרה לבג"ץ נאמר כי טרם הושג הסדר, אף על פי שנערכו מגעים "במעורבות גורמים בכירים ביותר". עוד עדכנה המדינה כי כל מי שהוחזקו בסהרונים בשל סירובם לגירוש - שוחררו
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
שחרור מבקשי מקלט מכלא סהרונים
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

השליח המיוחד לאוגנדה שב לישראל מבלי שנחתם הסכם לגירוש מסתננים, כך עולה מהתשובה שהגישה היום (שני) המדינה לבג"ץ. "המגעים עם המדינה השלישית השנייה נערכו במעורבות גורמים בכירים ביותר. נכון למועד הגשת הודעה זו לא נחתם עדכון להסדר", נכתב בתגובת המדינה.

עוד עדכנה המדינה כי כל מי שהיו מוחזקים בכלא סהרונים בשל סירובם להיות מורחקים לאוגדנה שוחררו. "שוחררו 205 מוחזקים בהתאם לפסק הדין, ו-8 הנותרים מוחזקים במשמורת בסהרונים על רקע פלילי, מטעמים של שמירה על שלום הציבור ולא על יסוד מתווה ההרחקה למדיניות שלישיות, ולפיכך לא שוחררו במסגרת יישום פסק הדין".

יו״ר מרצ, ח״כ תמר זנדברג מסרה בתגובה לתשובת המדינה: "הגיע זמן לומר את האמת: לא היה רואנדה ולא תהיה אוגנדה ואין לביבי דבר מלבד פרופגנדה. לפני שבועיים נתניהו הציג הסכם סביר לפתרון בעיית הפליטים, ובמקום להיכנס להליך עבודה מזורז, כפי שהיה עושה כל ראש ממשלה, החל נתניהו במסכת שקרים, הסתה ומשיכת זמן שיובילו רק למקום אחד - קיבוע המצב בדרום תל אביב לשנים ארוכות".

ועדת הפנים של הכנסת דנה היום על מדיניות הממשלה כלפי המסתננים מאפריקה. הדיון התנהל תוך כדי צעקות רבות ויו"ר הוועדה, ח"כ יואב קיש (הליכוד), הרחיק את ח"כ יעל כהן פארן (המחנה הציוני), לאחר שצעקה על ארגנון גלעדי ממועצת העיר תל אביב. כמו כן, הוצאו כמה תושבי דרום העיר שהפריעו לדיון הסוער, ביניהם שפי פז ומאי גולן.

ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני) אמר בדיון כי "שום דבר לא קרה בדרום ת"א בשנים האחרונות. לפני 15 שנה עשיתי כתבה על דרום העיר ואיך שמדינת ישראל מזניחה אותה. זה היה הרבה לפני שהגיעו פליטים לשם". בשלב זה החלה שפי פז לצעוק לעברו של רוזנטל, שהשיב: "אני לא חבר שלך. את לא מכירה אותי". ח"כ מוסי רז (מרצ) צעק לעברה: "אף אחד לא בחר אותך. תעופי לי מהעיניים". בשלב זה הוצאה שפי פז החוצה, והוחזרה בהמשך.

ח"כ יואב קיש אמר בדיון כי "המהלך שניסה ראש הממשלה ללכת עם האו"ם נבע לדעתי מתחושה של חוסר ברירה ואני שמח שהתברר שזה לא המצב. פסקת התגברות לא יכולה להיות תירוץ לחוסר אונים. צריך להחליט מה עושים בתקופת הביניים עד שהממשלה תחליט בנושא".

הבוקר פורסם בכאן רשת ב' כי ישראל מנהלת מגעים עם מדינות נוספות באפריקה בניסיון שהן יקלטו מבקשי מקלט. לפי כמה מקורות, אחת המדינות המדוברות היא זמביה, אך לא התקבל לכך אישור.

בשבוע שעבר אמר בכיר באוגנדה לכאן חדשות כי המדינה לא תבטיח דיון מחודש במבקשי המקלט. לדברי המקור, השליח הישראלי ביקר במשרדי ממשלה בחיפוש אחר מכתב עם חותמת רשמית שיגיד כי אוגנדה עדיין לא סירבה לגמרי לבקשה הישראלית, ומוכנה לדון בעניין מבקשי המקלט. מקור אחר מסר כי ממשלת אוגנדה נוטה לסרב לקבל לשטחה מבקשי מקלט - גם אם יהיו מעוניינים בכך.

הפופולריים