פרקליטות מיסוי וכלכלה של מחוז תל אביב נוטה להמליץ בפני היועמ"ש על הגשת כתב אישום נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בגין שוחד בתיק 1000, המכונה תיק המתנות - כך פרסם היום (שני) לראשונה מרדכי גילת בחדשות הערב בכאן 11. עוד פורסם כי טרם הוחלט אם להעמיד לדין את איש העסקים ארנון מילצ'ן בגין מתן השוחד.
בפרקליטות התגבשו עדויות על כך שראש הממשלה דרש טובות הנאה בכמיליון שקלים. במקביל יש התלבטות האם להעמיד את מילצ'ן לדין על מתן השוחד, וכעת נוטים להוציא אותו מכתב האישום. פרשננו מוטי גילת עם כל הפרטים #חדשותהערב pic.twitter.com/e024ys25gU
— כאן חדשות (@kann_news) 28 במאי 2018
הנטייה של הפרקליטות להעמיד את נתניהו לדין בגין לקיחת שוחד נשענת, בין השאר, על העובדה שהוא דרש את טובות ההנאה ממילצ'ן ואנשיו. בנוסף, היא מתבססת על כך שמדובר בדפוס שיטתי שנמשך שנים, ומההיקף הכספי של טובות ההנאה - כמעט מיליון שקלים.
בפרקליטות נשעונ בתיק המתנות על עדותם של כמה מהאנשים הקרובים ביותר למילצ'ן, בהם אשת סודו הדס קליין, שמסרה שמונה עדויות בפרשה; רואה החשבון שלו, שמואל קליין; ונהגו האישי של מילצ'ן, שעסק בהובלת ארגזי השמפניה והסיגרים שאותם הזמין נתניהו.
במקביל, בפרקליטות עוד מתלבטים בשאלה אם להעמיד לדין בעבירת של מתן שוחד את נותן השוחד לכאורה, המיליארדר ארנון מילצ'ן. הסיבה היא החשש שבעת משפט עתידי של נתניהו, אם ייערך, מילצ'ן לא יספק את מלוא המידע שהוא סיפק בארבע חקירותיו עד כה במשטרה.