ברקע הגשת כתב האישום נגד רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, בתיק המעונות, נחשפו הערב (שישי) בחדשות השבוע קטעים מעדות של החשמלאי אבי פחימה, שלפי החשד ביצע עבודות ללא תמורה במעונו הפרטי של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה ודיווח על תאריכים לא נכונים של ביצוע העבודות.
בעדות בפני המשטרה אמר פחימה: "מאפריל 2009 עשיתי עבודות רבות בחינם במעונו הפרטי של ראש הממשלה בקיסריה. עבודות גדולות ומשמעותיות שלא תיעדתי".
נגד שרה נתניהו לא הוגש לבסוף כתב אישום בפרשה זו במסגרת תיק המעונות, ומסיבה זו גם החשמלאי פחימה לא הועמד לדין על אף שבפרקליטות שקול זאת. הוא ציין בפני החוקרים כי עבד בחינם בבית ראש הממשלה בקיסריה עד למועד חקירתו.
"ביצעתי עבודות ולא יכלו לשלם לי", אמר. "נהניתי לבוא לבית בקיסריה, לשתות קפה עם ביבי. העבודה שלי היא תרומה, לא לקחתי עבורה כסף. רציתי רק לכסות את החומרים - סכום של בערך 15 אלף שקלים".
בשבוע שעבר הגישה פרקליטות מחוז ירושלים כתב אישום בתיק המעונות נגד שרה נתניהו ונגד סמנכ"ל מבצעים ונכסים במשרד ראש הממשלה, עזרא סיידוף, בגין עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומרמה והפרת אמונים. סיידוף יואשם גם בעבירות זיוף בידי עובד ציבור, שנעשו בקשר למימון הוצאות פרטיות במעונות ראש הממשלה.
על פי כתב האישום, נתניהו פעלה עם סיידוף כדי להשיג במרמה את מימון המשרד להזמנת מאות ארוחות ממסעדות, בשווי כולל של למעלה מ-350 אלף שקלים, תוך עקיפה מכוונת של הנהלים שאסרו להזמין ארוחות מוכנות בשעה שבמעון מועסקת מבשלת. השניים עשו זאת באמצעות מצג שווא כאילו במעון לא מועסקת מבשלת, למרות שזו הועסקה בפועל.
כמו כן, היום פורסם כי נתניהו צפוי להיחקר בתיק 4000, הידוע גם כתיק בזק ביום שישי הבא. לפי ההערכות, הוא יעומת עם הקלטות של עד המדינה ניר חפץ ושל עד המדינה ומנכ"ל משרד התקשורת לשעבר שלמה פילבר.