"תיק 4000 קרס. לא הייתה תקשורת טובה ולא היו הקלות רגולטוריות"

"תיק 4000 קרס. לא היו תקשורת טובה או הקלות"
עו"ד עמית חדד, מפרקליטי ראש הממשלה, טוען בריאיון לכאן רשת ב' כי תיק בזק ייסגר וכי משני צדי המשוואה הוא אינו קיים. לדבריו, נתניהו קיבל תקשורת איומה באתר וואלה! בשבוע הקריטי שלפני הבחירות. על התארכות החקירה טוען עו"ד חדד כי לא פעם היא קורית בשל צרכי המשטרה
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בנימין נתניהו
צילום: צילום: מארק ישראל סלם, פלאש 90

 עו"ד עמית חדד, מפרקליטיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו טוען כי תיק 4000 - תיק בזק- קרס. בריאיון לתמר אלמוג ומרדכי גילת בכאן רשת ב' אמר עו"ד חדד כי לפי החשדות הייתה עסקת שוחד – "אתה תיתן לי תקשורת טובה ואני אתן לך הקלות רגולטוריות. אבל לטענתנו לא הייתה תקשורת טובה ולא היו הקלות רגולטוריות. אנחנו מאמינים שהתיק ייסגר. הוא קרס. משני צדי המשוואה הוא לא קיים".

האזינו לריאיון עם חדד:

לדברי חדד, כשבודקים את הנתונים בשבוע שלפני בחירות 2015, בזמן שאותו הוא מגדיר כקריטי ביותר ושלטענתו הזכייה של נתניהו הייתה בגדר פנטזיה, "באותו פרק זמן ראש הממשלה קיבל בוואלה! תקשורת איומה. באותו זמן ראש השב"כ הופיע שם בכותרת ראשית ואמר נתניהו נכשל ומתחמק מאחריות. ראש המוסד אמר בכותרת ראשית שנתניהו פוגע בביטחון ישראל. התקשורת החיובית כמעט ולא הייתה".

אלא שטענה זאת יכולה לפעול גם לחובת ראש הממשלה: אם הפרסומים באתר היו לרעתו, הדבר יכול לבסס מניע להביאו לכך שהסיקור באתר ישתנה ויהיה לטובתו.

כמו כן, על המידע שלא רק שהיה סיקור אוהד מאד אלא הוא היה תוצר של הוראות שהגיעו מ"למעלה" העידו במשטרה עיתונאים שעבדו בוואלה באותה תקופה ועדותם התווספה להקלטות שהביא מנכ"ל וואלה וכמובן עדותו גם של עד מדינה נוסף, ניר חפץ . חדד ענה בתגובה שראש דסק הבחירות טען שלא היתה הטיה.

עוד ענה עו"ד חדד כי אם לאחר הבחירות ראש הממשלה ומי שהיה בעלי בזק, שאול אלוביץ', לא נפגשו- לא יכלו לרקום עסקה, ולטענתו אתר וואלה אינו מרכזי כ"כ אמנם במקום השני האתרים הנקראים בישראל "אבל בפער גדול מהמקום הראשון".

לעובדה שמנכ"ל משרד התקשורת, שהתנגד יחד עם שאר גורמי המקצוע לעסקת בזק יס שהטיבה עם אלוביץ', פוטר בשיחת טלפון עי נתניהו והוחלף במקורבו שלמה פילבר מה שהביא לאישור העסקה - הגיב עו"ד חדד: "כשנכנס שר חדש למשרד הוא מפטר את המנכ"ל. זה קורה ב99.9% מהמקרים".

לדבריו "בחלק הזה של אישור העסקה לא מדובר בגחמה. מדובר בתהליך שמתחיל ב-2012 וכל פעם מבשיל בו חלק אחר. ב-2014 הרשות להגבלים עסקיים אישרה לבטל את עסקת בזק - יס. ב-2015 המועצה לכבלים והלוויין גם אישרה את העסקה. ב-2015 ראש הממשלה קיבל המלצה לא מהיועצת המשפטית של משרד התקשורת לחתום על האישור הזה. כשהיועץ המשפטי אומר לך לעשות משהו, אפילו אם אתה שר או ראש הממשלה, אתה שואל את עצמך איפה העט? כדי לחתום כמה שיותר מהר. זה מה שקרה".

המסמך המדובר נכתב לאחר החילופים במשרד ובראשם המנכ"ל שכאמור היה מקורבו של נתניהו והחליף את מי שהתנגד בתוקף לעסקה. כמו כן, משרד האוצר המשיך להתנגד לעסקה.

אחת הדוגמאות שנותנים מרה"מ- שגם כחלון כשר התקשורת קיבל מסקנות וועדה שהטיבו עם בזק. אלא שאז התנאי שהוסיף למסקנות היה סייגים שיחולו על בזק, שמאוחר לכהונת כחלון "נעלמו".

באשר לטענה שראש הממשלה מקשה על קביעת תאריכים לחקירות השיב חדד: אנחנו מניחים שלראש הממשלה יש רק את החקירות האלה. זו הנחה שמתעלמת ממורכבות תפקידו והנושאים הרבים שבהם הוא עוסק. הרבה פעמים זה לא בגלל זמינות אלא בגלל צרכים של המשטרה.

ראש הממשלה צפוי להיחקר פעם נוספת בתיק 4000, שבמערכת אכיפת החוק רואים בו משמעותי. לאחרונה אמר פרקליט המדינה בראיון בכאן חדשות כי לעדי המדינה הייתה תרומה משמעותית בתיקים שבהם חשוד ראש הממשלה.

הפופולריים