היועמ"ש לבג"ץ: לאפשר רישום הורים חד-מיניים בתעודת הלידה

היועמ"ש לבג"ץ: לאפשר רישום חד-מיניים כאבות
מנדלבליט הגיש את תשובתו לעתירת זוג אבות לרישום בנם המאומץ, ולפיה יש לכלול את שני ההורים - בניגוד לעמדתו של שר הפנים אריה דרעי. לדבריו, רישום הורה אחד פוגע בטובת הילד ובעיקרון השוויון
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
מנדלבליט
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, סבור כי יש לאפשר לזוג אבות להירשם יחד כהורים מאמצים בתעודת הלידה של בנם, זאת במסגרת תגובת המדינה שהוגשה היום (שני) לבג"ץ בתשובה לעתירה שהגישו זוג אבות בנושא. מדובר בעמדה המנוגדת לעמדת שר הפנים. לדברי היועמ"ש, "אין סיבה להפלות בין מצב זה למצבים משפחתיים אחרים".


בעמדתו כתב היועמ"ש כי "באימוץ מלא, בו ילד מתנתק ממשפחתו הביולוגית ועובר למשפחה חדשה, יש לרשום בתעודת הלידה את שני האבות המאמצים ולא רק אחד מהם, כעמדת משרד הפנים".

הוא סבור, שהימנעות מרישום שני ההורים במקרה זה לוקה בפגיעה בטובת הילד המאומץ, בשוויון בין זוגות הטרוסקסואליים וחד-מיניים ובין ילדים מאומצים בתאים משפחתיים אלה. זאת ללא סיבה  ראויה לכך.

בתגובה נמסר כי עמדת שר הפנים, אריה דרעי, שונה ולשיטתו אין לאפשר את הרישום. הסיבה היא, בין היתר, משום שתכליתה היא לשקף את המצב העובדתי בעת הלידה. השר אף הוסיף, כי מדובר בנושא הנוגע למבנה המשפחה בישראל. שר הפנים הודיע כי ככל שיהיה בכך צורך ניתן יהיה לתקן תקנות מיוחדות לצורתן של תעודות לידה לאחר אימוץ.


ההפגנה מחוץ לבית המשפט העליון

מוקדם יותר דן בג"ץ בעתירה של זוג נשים המבקש לרשום את שתיהן כהורים לילדיהם. השופט חנן מלצר אמר כי השופטים מבקשים לבדוק את האפשרות לפשט את ההליך, שהיום כולל פנייה לבית משפט לענייני משפחה כדי לקבל צו הורות. השופט ניל הנדל שאל את נציג המדינה אם ניתן ליצור מנגנון שבו תהיה פניה לנציג משרד הפנים ורק אם תהיה מחלוקת, תעשה פניה לבית המשפט לענייני משפחה. מחוץ לבית המשפט העליון התקיימה עצרת מחאה.

הפופולריים