ח"כ דוד ביטן (ליכוד) נחקר היום (שני) באזהרה פעם נוספת ביחידת להב 433 בפרשת השחיתות בעיריית ראשון לציון. לפי עורך דינו של ביטן, עו"ד אפרים דמרי, ח"כ לא שמר על זכות השתיקה והתייחס לשאלות החוקרים.
ביטן חשוד בקבלת שוחד מקבלנים ויזמים שדרשו שיקדם את ענייניהם בעת שכיהן כסגן ראש עיריית ראשון לציון. בפרשה, שחקירתה הפכה לגלויה לפני כשבעה חודשים, נחקרו כבר עשרות חשודים, בהם ראש עיריית ראשון לציון, דב צור, וסגן ראש עיריית תל אביב ארנון גלעדי.
בשבוע שעבר נקבע כי דב צור יוכל לשוב לפעילות בוועדות התכנון והבנייה וועדות המכרזים. זאת, בעקבות סיכום שהושג בין המשטרה לבין עורכי דינו, טל שפירא וגיורא אדרת.
במסגרת הסיכום, צור יוכל לעסוק בפעילותו בוועדות בכל הנושאים – מלבד כאלה שעלו בחקירה המתנהלת בעניינו. החקירה נמצאת עדיין בעיצומה, ועדיין לא הגיעה לשלב הסיכומים. במערכת אכיפת החוק העריכו לאחרונה כי ההחלטה בתיק לא תתקבל לפני הבחירות לרשויות המקומיות, למרות הנחיית פרקליט המדינה לסיים את החקירות ברשויות המקומיות בהקדם האפשרי.
מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, פרסם בתחילת החודש דוח שעסק בין השאר בראשון לציון. לפי המבקר, העירייה החכירה, ולאחר מכן מכרה ליזם, בלא מכרז, שטחים במתחם פארק האגם בסכום של תשעה מיליון שקלים. על התנהלותה של עיירית ראשון לציון פורסם לראשונה בכאן חדשות.
היזם לא שילם דמי חכירה או דמי שימוש בקרקע בסך 400 אלף שקלים, ואף בנה במקום שני אולמות אירועים, שבאחד מהם קומה נוספת בלא היתר. את מכירת השטח הובילו ראש העירייה, דב צור, וסגנו דאז, דוד ביטן.
מעיריית ראשון לציון נמסר בתגובה כי מבקר המדינה טעה טעות קשה והיה ראוי שישבח את פעולתה של העירייה, שתיקנה את טעותה. בהודעת העירייה נאמר עוד כי היא פתחה לאחר חמש שנים את החוזה עם היזם, וגבתה ממנו עוד תשעה מיליון שקלים. לטענת העירייה לא היה קשר בין ראש העירייה צור והיזם בעת הטיפול במכירת הנכס, וראש העירייה לא השתתף בדיונים הקשורים לעניין.