מינוי פרקליט המדינה מוקפא - וספק אם יופשר, לאחר שאבי ניסנקורן הודיע כי הוא עוזב את כחול לבן ובעקבות כך גם צפוי לעזוב את משרד המשפטים. כך פורסם היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11.
מינוי פרקליט המדינה מוקפא עקב עזיבת ניסנקורן את משרד המשפטים. אם גנץ יבקש להיות שר בכל המשרדים שהתפנו, בג"ץ עשוי למנוע זאת ממנו. התקדים לכך - מפסק הדין לנתניהו@almog_tamar #חדשותהערב pic.twitter.com/ELWQsudeDP
— כאן חדשות (@kann_news) December 29, 2020
עמית איסמן כבר נבחר לתפקיד על ידי ועדת האיתור, ואמנם אין מניעה חוקית למנותו, אך ההערכות הן שהמהלך לא יתאפשר פוליטית, לאור התפתחויות האחרונות בכחול לבן, וספק אם איסמן ימונה גם אחרי הבחירות. לעומת זאת, דווקא מינוי קובי שבתאי למפכ"ל מתקדם כרגע, ונידון בוועדת גולדברג למינוי בכירים.
עוד פורסם היום בחדשות הערב כי אם גנץ יבקש לשמש כשר במשרדי החוץ והמשפטים, במקום ניסנקורן ובמקום גבי אשכנזי, שגם צפוי לעזוב את כחול לבן, בנוסף לתפקידיו כראש הממשלה החליפי ושר הביטחון והתקשורת - ייתכן שבג"ץ לא יאפשר זאת. עתירה בעניין תוכל להביא לקביעה שריבוי תיקים כזה אינו סביר.