למרות קביעת נציב שירות המדינה, פרופסור דניאל הרשקוביץ, שר המשפטים אבי ניסנקורן מתכוון להמשיך ולקדם את מינוי פרקליט המדינה. כך פורסם הערב (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11. הנציב קבע כי יש קשיים בהקמת ועדת האיתור לתפקיד, אך ניסנקורן יטען כי להרשקוביץ אין סמכות לעכב את כינוס הוועדה - כפי שעשה.
למרות קביעת נציב שירות המדינה, שר המשפטים ניסנקורן מתכוון לקדם את מינוי פרקליט המדינה. הנציב קבע כי יש קשיים בהקמת ועדת האיתור לתפקיד, אך ניסנקורן יטען כי אין לו סמכות לעכב את כינוס הוועדה - כפי שעשה | הפרסום של @almog_tamar ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/sd1HEIAaZ8
— כאן חדשות (@kann_news) October 13, 2020
המבקרים מאשימים את הנציב כי הוא מעכב את כינוס הוועדה תחת לחץ פוליטי של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בתוך כך, לידי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הגיעה פנייה מעורך הדין שחר בן מאיר ובה דרישה להכריז על ראש הממשלה נתניהו כמי שנמצא בנבצרות לאור מעורבותו לכאורה בנושא מינוי פרקליט המדינה.
לטענת פרופסור הרשקוביץ, אחד מחברי הוועדה צריך בהגדרה להיות מנכ"ל משרד המשפטים, אך כעת מכהנת ממלאת מקום בתפקיד ולא מנכ"ל קבוע - ולכן לא ניתן לכנס את הוועדה. ניסנקורן אמר כבר בחודש אוגוסט שבכוונתו להקים ועדת איתור לתפקיד פרקליט המדינה. השר ציין כי הוא ממתין שיסתיימו 100 הימים הראשונים לממשלת האחדות, שבהם סוכם כי לא יהיו מינויים לפי ההסכם הקואליציוני. בריאיון לתמר אלמוג ומרכדי גילת אמר ניסנקורן: "מינוי פרקליט המדינה עובר לאישור הממשלה - עם זה אין לי בעיה, אך לא אסכים לפגיעה בדרך המינוי של שומרי סף".
לאחר שממלא מקום פרקליט המדינה דן אלדד סיים את כהונתו בחודש מאי האחרון, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ממלא את התפקיד בעצמו. הניהול וההנחייה המקצועיים והארגוניים בתפקיד מבוצעים בפועל בידי המשנים לפרקליט המדינה - כל אחד בתחום אחריותו. ההכרעות של המשנים יהיו מחייבות ובמקרים של מחלוקת, היועץ הוא שמכריע.