בג"ץ דן היום (שלישי) בארבע עתירות שהוגשו נגד התיקון לחוק שאיפשר להגביל הפגנות. בפתח הדיון ביקשו שופטי ההרכב מנציג הממשלה הבהרה מהו המרחק הדרוש בין כל קפסולה של עשרים מפגינים. נציג הממשלה השיב כי הדבר נתון לשיקול דעת המשטרה, אך השופטים לא קיבלו זאת ואמרו כי צריך שהנושא יהיה ברור ולא לפי שיקול דעת המשטרה. נציג הממשלה הבהיר כי המרחק הדרוש בין כל קפסולת מפגינים היא 20 מטרים.
הנשיאה חיות הבהירה כי עיקר הדיון יעסוק בחוקתיות החוק שאיפשר ומאפשר את הוצאת התקנות. אמש הודיעה המדינה לבג"ץ כי אין כוונה להאריך את מצב החירום המיוחד המאפשר את ההגבלות מעבר למועד שנקבע, וההגבלות על ההפגנות יפקעו הלילה בחצות.
נציג המדינה הודה שאין הם יודעים אם יש מי שנדבק בהפגנות. נשיאת העליון, השופטת אסתר חיות אמרה שזו השערה הגיונית שיש הדבקה, אבל אין נתונים מבוססים ולא ברור מה התועלת - אין לכם נתונים. חיות הוסיפה שהתשובות היו אמורות להינתן בכנסת לפני החקיקה. "אלו דברים שהיו צריכים להיות ברורים למי שמקבל את ההחלטה", דברי חיות. השופטים סירבו לשמוע בשלב הזה של הדיון את ראש שירותי בריאות הציבור שרון אלרעי.
בית המשפט דן בעתירות בהרכב בכיר, שכולל את נשיאת בית המשט העליון אסתר חיות והשופטים חנן מלצר וניל הנדל. לקראת הדיון ביקש אתמול ההרכב מנציגי הממשלה להצטייד בנתונים לגבי היקף הקנסות שהוטלו על אזרחים מכוח התקנות שאיפשרו הגבלת הפגנות.
אחד העותרים, עו"ד אליעד שרגא מהתנועה למען איכות השלטון, אמר כי קיים מצב חירום מיוחד של זכויות חוקתיות שנפגעות ופגיעה אנושה בחרויות של אנשים וכי כל דבר שבבסיס החרויות האישיות נפגע. לדבריו, "מה שהתניע את הסגר השני הוא העובדה שההפגנות דרכו על יבלות של מישהו. את ההגבלות על הפגנות קיבלו ללא נתונים. כל האירוע הזה מתנהל בגלל שיקולים פוליטיים ולא בריאותיים".